Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Deadose

 
Ο αναβρασμός στην εγχώρια heavy σκηνή καλά κρατεί όπως αποδεικνύουν οι σχηματισμένοι στη Βέροια το 2012 Deadose, οι οποίοι απαρτίζονται από τέσσερις ταλαντούχους μουσικούς, που στις αρχές του περασμένου Απρίλη κυκλοφόρησαν την πρώτη κι ομώνυμη δουλειά τους.
 
Το εν λόγω άκουσμα έχει την μορφή Ep κυκλοφορίας, καθώς περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 31 λεπτών και ξεχωρίζει για το προσεγμένο του artwork, ενώ ειδικής μνείας αξίζει η παραγωγή του, που προσφέρει μια έξτρα δυναμική στις ήδη εκρηκτικές συνθέσεις του.
 
Η βαριά διαύγεια στον ήχο τούτης της χορταστικής, παρά το μικρό της δέμας, κυκλοφορίας, ωφελεί την αρκούντως heavy υπόσταση του κι αναδεικνύει περίφημα το δυνατό άρωμα stoner πυρίτιδας, που διαπερνά την σχεδόν ανεπαίσθητη metal αύρα των ελπιδοφόρων Deadose.
 
Τα δυναμικά ντραμς κρατούν με μαεστρία τα μπόσικα του Ep και συνεργάζονται άψογα με το μεστό μπάσο, που δίνει όγκο στο τελικό μουσικό σύνολο, ενώ τα καθαρά φωνητικά εντείνουν τις metal ατασθαλίες των Deadose και συμβάλουν έτσι σημαντικά στην ηχητική ποικιλία του Ep.
 
Οι ηλεκτρισμένες μελωδίες της κιθάρας, πότε στολίζουν με αλήτικες stoner πινελιές τα κομμάτια των Deadose, χάρη στα ρωμαλέα riffs τους και πότε διανθίζουν με heavy metal ηχοχρώματα τις συνθέσεις τους, χάρη στα leads και τα χειμαρρώδη τους solos, που στάζουν stoner αδρεναλίνη.
 
Εν ολίγοις, η παρθενική δουλειά των πολλά υποσχόμενων Deadose θαρρώ ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής, καθώς μαρτυρά το περίσσιο μουσικό τους ταλέντο κι αποτελεί συνάμα ένα άκρως διασκεδαστικό heavy rock άκουσμα, χάρη στο stoner τσαγανό του. Έξοχο.
 
Deadose: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου