Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Godsleep - Thousand Sons Of Sleep

 
Οι ανερχόμενοι Godsleep σχηματίστηκαν το 2010 στην Αθήνα και στα μέσα της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν ένα promo τεσσάρων κομματιών, που ανέβασε τις προσδοκίες για το επίσημο δισκογραφικό τους ντεμπούτο, χάρη στο heavy τσαγανό του, ενώ το ίδιο αποφασιστικά στην ανυπομονησία για μια ολοκληρωμένη studio δουλειά συνέβαλαν και τα δυναμικά τους lives.
 
Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε πριν από λίγες ημέρες, οπότε και κυκλοφόρησε το παρθενικό full length άλμπουμ τους με τίτλο Thousand Sons Of Sleep, που περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 49 λεπτών, ενώ ξεχωρίζει για την ογκώδη και διαυγή παραγωγή του, που απογειώνει τις εκρηκτικές συνθέσεις του και διακρίνεται για το σκοτεινό κι ατμοσφαιρικό του artwork.
 
Η γεμάτη γρέζι φωνή πασπαλίζει με southern πινελιές το χορταστικό Thousand Sons Of Sleep και συμβάλει έτσι σημαντικά στην ηχητική ποικιλία του, ενώ το μεστό μπάσο με το ισχνό του fuzz εντείνει την αχνή sludge ψυχεδέλεια των Godsleep και συνθέτει ένα συμπαγές rythm section με τα δυναμικά τους ντραμς, που πλημμυρίζουν τις συνθέσεις τους με το αλήτικο τους groove.
 
Τα αιχμηρά riffs της κιθάρας, πότε ισοπεδώνουν τα πάντα στο χειμαρρώδες διάβα τους, χάρη στην αρχέγονη stoner υφή τους και πότε μας παρασέρνουν σε μια βαθιά doom δίνη με την υφέρπουσα ψυχεδέλεια της heavy αύρας τους, ενώ τα εθιστικά leads και solos των Godsleep εμπλουτίζουν το σπιρτόζικο Thousand Sons Of Sleep με σχεδόν ανεπαίσθητα post αρώματα.
 
Ο ορμητικός heavy rock χαρακτήρας του απολαυστικού Thousand Sons Of Sleep μαρτυρά το περίσσιο μεράκι και ταλέντο των δημιουργών του, καθώς αναδεικνύει τη συνθετική κι εκτελεστική δεινότητα τους και συνάμα καθιστά σαφέστατη την ικανότητα των Godsleep να καθιερωθούν στην εγχώρια κι όχι μόνο heavy σκηνή ως ένα από τα πλέον υποσχόμενα συγκροτήματα της.
 
Εν ολίγοις, η ευωδία heavy psych πυρίτιδας, που ζέχνει το εξαίρετο Thousand Sons Of Sleep μαρτυρά το ορμητικό stoner ταμπεραμέντο του κι αφήνει για το μέλλον των ταλαντούχων Godsleep πολλές ελπίδες, καθώς αναδεικνύει τη δική τους μοναδική μουσική ταυτότητα και συνάμα καθιστά το έξοχο ντεμπούτο τους ως ένα επιεικώς εξαιρετικό heavy rock άκουσμα. Εύγε.
 
Godsleep: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου