Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Indonesia - Renovatio

 
Οι υπερδραστήριοι Indonesia σχηματίστηκαν το 2007 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας κι έχουν προλάβει ως τώρα να κυκλοφορήσουν οχτώ studio δουλειές, η έσχατη χρονικά εκ των οποίων είναι το Renovatio, ένα Ep με περιεχόμενο μόλις δυο κομμάτια συνολικής διάρκειας 17 λεπτών περίπου, το οποίο διακρίνεται για την αψεγάδιαστη διαύγεια της παραγωγής του.
 
Το πλούσιο ηχητικά Renovatio χρωστάει την μουσική ποικιλία του, τόσο στο ταλέντο και το μεράκι για τον rock ήχο των δημιουργών του, όσο και στην αστείρευτη έμπνευση των Indonesia, η οποία σε πλήρη αρμονία με την εκτελεστική δεινότητα και τον συνθετικό τους οίστρο, μας χαρίζει ένα progressive άκουσμα με έντονα art rock αρώματα και πλουραλιστικό χαρακτήρα.
 
Η ελεγειακή γυναικεία φωνή πασπαλίζει με ισχνή rock ψυχεδέλεια το χορταστικό, παρά το μικρό του δέμας, Renovatio, το οποίο χάρη στην ακουστική κιθάρα, τα πλήκτρα και την άρπα έχει μια σχεδόν ανεπαίσθητη folk αύρα, που κόβει την ανάσα με την αιθέρια ομορφιά της, ενώ οι κιθάρες των Indonesia σκαρώνουν σε metal μοτίβο riffs και solos, που ζέχνουν progressive αλητεία.
 
Τα δυναμικά ντραμς έχουν σημαντικό ρόλο στο τελικό μουσικό σύνολο, το οποίο και διανθίζουν με γενναίες ποσότητες groove αδρεναλίνης και συνθέτουν ένα στιβαρό rythm section με το μπάσο των Indonesia, που γεμίζει υπέροχα τον ήχο τους και του χαρίζει συνάμα αμυδρές doom αποχρώσεις με το πυκνό του βάθος, εντείνοντας έτσι τα ισχνά stoner ψήγματα του Renovatio.
 
Ο ρωμαλέος prog χαρακτήρας του Renovatio είναι επιτυχώς στολισμένος με ασθενικά doom και stoner στοιχεία, που αναδεικνύουν τα έντονα κι εύθραυστα art rock ηχοχρώματα των Indonesia, οι οποίοι έχουν πασπαλίσει με αχνά desert αρώματα το prog metal μοτίβο τους, που χρωστά την αχνή του και πολύχρωμη metal ψυχεδέλεια στα ισχνά space κι ambient ηχοτοπία του.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για ένα αρκούντως heavy άκουσμα, το progressive υπόβαθρο του οποίου καθιστά τις περιπετειώδεις συνθέσεις του εξόχως απολαυστικές, μιας κι αναδεικνύει υπέροχα το metal τσαγανό τους κι εντείνει την αιχμηρή art rock μαγεία του Renovatio, που μας παρουσιάζει εύγλωττα το περίσσιο ταλέντο των πολλά υποσχόμενων Indonesia. Εξαιρετικό.
 
Indonesia: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου