Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Prophets Of Saturn - Retronauts

 
Η βρετανική heavy σκηνή στα μέσα του 2012 υποδέχτηκε στην αγκαλιά της μια εξαιρετική μπάντα από το Λέστερ της Αγγλίας, η οποία φέρει το όνομα Prophets Of Saturn κι απαρτίζεται από τον George στη φωνή, τον Max στο μπάσο, τον Ben στην κιθάρα και τον Duncan στα ντραμς, οι οποίοι πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Ιούλη τη δεύτερη δουλειά τους.
 
Το εν λόγω άκουσμα έχει τη μορφή full length κυκλοφορίας, καθώς αν και περιέχει μόλις 4 κομμάτια η συνολική του διάρκεια αγγίζει τα 40 λεπτά και φέρει τον τίτλο Retronauts, ο οποίος σε συνδυασμό με το vintage αισθητικής artwork του, μαρτυρά τον έντονο retro χαρακτήρα των συνθέσεων του και συνάμα μας βάζει για τα καλά στο horror κι occult στιχουργικό του κλίμα.
 
Ο περί ου ο λόγος δίσκος, ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσω της HeviSike Records, ξεχωρίζει για την αναλογικής υφής παραγωγή του, που αναδεικνύει περίφημα τα ισχυρά vintage στοιχεία των Prophets Of Saturn, χάρη στην τραχιά αισθητική της και μαρτυρά με το σπιρτόζικο fuzz μπρίο και με την πρωτόγονη doom rock αύρα της, την live ηχογράφηση του Retronauts.
 
Τα φωνητικά μοιάζουν σαν έρχονται από τα βάθη του διαστήματος και σε συνδυασμό με το ισχνό τους γρέζι εντείνουν τις space rock αναθυμιάσεις του Retronauts, ενώ το μεστό μπάσο γεμίζει έξοχα τις συνθέσεις του και συγκροτεί ένα συμπαγές rythm section με τα δυναμικά ντραμς των Prophets Of Saturn, τα οποία πλημμυρίζουν το τελικό σύνολο με το σκαιό τους groove.
 
Οι δηλητηριώδεις αποχρώσεις των Prophets Of Saturn χρωστούν την υποχθόνια αύρα τους, τόσο στα θηριώδη και τερατώδους εκτοπίσματος riffs τους, που μαρτυρούν τις acid rock πινελιές τους, όσο και στα διαβολικά τους solos, που χαρίζουν ένα σαγηνευτικό proto metal άρωμα στο Retronauts, τα αρχέγονα stoner στοιχεία του οποίου, απογειώνουν το doom rock τσαγανό του.
 
Εν ολίγοις, το μεθυστικό Retronauts αποτελεί ένα εξαίρετο heavy άκουσμα, καθώς συνδυάζει με επιτυχία το πρωτόγονο doom rock μοτίβο των δημιουργών του με τις έντονες space ατασθαλίες τους κι απογειώνει συνάμα τα εθιστικά stoner ψήγματα τους, τα οποία αναδεικνύουν την acid rock ψυχεδέλεια, που καλύπτει τον proto metal χαρακτήρα των Prophets Of Saturn. Έξοχο.
 
Prophets Of Saturn: Bandcamp / Facebook
HeviSike Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου