Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Venomous Maximus - Firewalker

 
Οι ανερχόμενοι Venomous Maximus σχηματίστηκαν στο Χιούστον του Τέξας το 2010 από τον Gregg σε κιθάρα και φωνή, τον Trevi στο μπάσο, τον Christian στην κιθάρα και τον Bongo στα ντραμς, οι οποίοι πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησαν τη νέα και δεύτερη με full length μορφή δουλειά τους, υπό τον τίτλο Firewalker, μέσω της αμερικάνικης Shadow Kingdom Records.
 
Το εν λόγω άλμπουμ περιέχει 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 45 λεπτών περίπου και συνοδεύεται από ένα σκοτεινό artwork, που αναδεικνύει τις horror κι occult πινελιές των στίχων του, ενώ διακρίνεται για την αρκούντως διαυγή και δυναμική του παραγωγή, που απογειώνει το heavy τσαγανό των Venomous Maximus κι αναδεικνύει τον metal τσαμπουκά του Firewalker.
 
Η φωνή μοιάζει βγαλμένη μες από τις ένδοξες εποχές του κλασσικού metal ήχου και χαρίζει με το πάθος της σχεδόν ανεπαίσθητες epic αιχμές στο εκρηκτικό Firewalker, το οποίο χρωστά την στιβαρή του υφή στα δυναμικά ντραμς, που πλημμυρίζουν με το σκαιό τους groove τα κομμάτια των Venomous Maximus, το μπάσο των οποίων τα ενισχύει σημαντικά με τον doom όγκο του.
 
Τα χειμαρρώδη riffs και τα μεθυστικά leads και solos της κιθάρας ξεχωρίζουν για το NWOBHM άρωμα τους και διακρίνονται για τις αχνές stoner αποχρώσεις τους, οι οποίες αναδεικνύουν περίφημα τον παραδοσιακό doom metal χαρακτήρα των Venomous Maximus και καθιστούν έτσι ιδιαιτέρως πλούσια την ηχητική ποικιλία του εξόχως χορταστικού κι ορμητικού Firewalker.
 
Ο επιτυχής συνδυασμός κλασσικών heavy metal στοιχείων με έντονα doom metal ηχοχρώματα παραδοσιακής κοπής, καθώς και με ισχνά stoner ηχοτοπία, καθιστά εξαιρετικά απολαυστική την hard rock και proto metal αύρα του Firewalker και μαρτυρά το συνθετικό κι εκτελεστικό ταλέντο των Venomous Maximus, μιας κι αναδεικνύει υπέροχα την αστείρευτη μουσική τους έμπνευση.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικό δίσκο, που αποτελεί ωδή τόσο στον αγνό κι ανόθευτο heavy metal ήχο, όσο και στην doom αισθητική της stoner μουσικής, μιας και το λυρικό θηρίο με τίτλο Firewalker, ευωδιάζει heavy πυρίτιδα σε κάθε του νότα κι απογειώνει έτσι το rock ταμπεραμέντο και την ηχητική αδρεναλίνη των έξοχων Venomous Maximus. Εξαίρετο.
 
Venomous Maximus: Bandcamp / Facebook
Shadow Kingdom Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου