Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Count Absurdo - Blizzard Over St. Absurdo

 
Οι ανερχόμενοι Count Absurdo σχηματίστηκαν το 2014 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας από τον Salvatore στα ντραμς, από τον Roberto στην κιθάρα κι από τον Caesar στο μπάσο, όλων εκ των οποίων συμμετέχουν και στα φωνητικά, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν την δεύτερη δουλειά τους, που όπως και το περσινό ντεμπούτο πόνημα τους, έχει κι αυτό τη μορφή Ep κυκλοφορίας.
 
Το εν λόγω άκουσμα φέρει τον τίτλο Blizzard Over St. Absurdo και πλαισιώνεται από ένα πολύχρωμο artwork, που ταιριάζει γάντι στην επιθετική κι αρκούντως heavy μουσική του, ενώ περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας σχεδόν 21 λεπτών, τα οποία απογειώνονται από την εκρηκτική παραγωγή, που αναδεικνύει υπέροχα την ευωδία stoner πυρίτιδας, που τα διαπερνά.
 
Η κιθάρα σκαρώνει χειμαρρώδη riffs σε πρωτόγονο doom metal ύφος και πασπαλίζει με old school αισθητικής και heavy metal αύρας solos τις ορμητικές συνθέσεις των Count Absurdo, οι οποίοι χρωστούν το έντονο άρωμα metal αλητείας τους στα παθιασμένα φωνητικά τους, τα οποία χαρίζουν sludge αιχμές με τη βραχνάδα τους στο χορταστικό Blizzard Over St. Absurdo.
 
Τα δυναμικά ντραμς συνεισφέρουν με γενναίες ποσότητες groove στο τελικό μουσικό σύνολο και συνεργάζονται άψογα με το μεστό μπάσο των Count Absurdo, το οποίο χάρη στο περίσσιο και δηλητηριώδες του fuzz ενισχύει τις αχνές punk αποχρώσεις των συνθέσεων τους και προσφέρει στο σπινθηροβόλο Blizzard Over St. Absurdo ψυχεδελικές metal πινελιές, νοσηρής ομορφιάς.
 
Ο κλασσικός heavy metal αέρας του εξόχως διασκεδαστικού Blizzard Over St. Absurdo ζέχνει μια άκρως κολακευτική για τις σπιρτόζικες συνθέσεις του old school αύρα, που σε συνδυασμό με την υφέρπουσα punk ψυχεδέλεια, που το διαπερνά, αναδεικνύει τις ισχνές sludge αιχμές των Count Absurdo και καθιστά ιδιαιτέρως απολαυστικό τον αρχέγονο trad doom χαρακτήρα τους.
 
Εν ολίγοις, τα πρώτα δείγματα γραφής από τους αρκετά δραστήριους σε αυτά τα πρώτα τους βήματα στον ευρύτερο heavy χώρο, Count Absurdo, μαρτυρούν το περίσσιο μεράκι και το μουσικό τους ταλέντο και μας γεμίζουν ελπίδες για το ηχητικό τους μέλλον, το οποίο αν κρίνω από το ρωμαλέο Blizzard Over St. Absurdo, προμηνύεται εξόχως ενδιαφέρον. Εξαιρετικό.
 
Count Absurdo: Bandcamp
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου