Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Book Of Wyrms - Demo


Οι Αμερικάνοι Book Of Wyrms προέρχονται από το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια όπου σχηματίστηκαν πριν λίγο καιρό από τέσσερις ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Jay στο μπάσο, τον Chris στα ντραμς, τον Keisey στην κιθάρα κι από την Sarah σε φωνή κι effects, οι οποίοι προς το τέλος του περασμένου Ιουνίου κυκλοφόρησαν την παρθενική τους δουλειά.
 
Το εν λόγω άκουσμα φέρει τον λιτό και συγχρόνως άκρως περιγραφικό τίτλο, Demo, ο οποίος μαρτυρά και την μορφή του και περιέχει μόλις τρία κομμάτια συνολικής διάρκειας 25 λεπτών, ενώ διακρίνεται για τον συμπαγή και στιβαρό του ήχο, ο οποίος είναι απόρροια της δυναμικής παραγωγής, που αναδεικνύει με τον πιο μεστό τρόπο την ηχητική θέρμη των συνθέσεων του.
 
Η αιθέρια γυναικεία φωνή των ανερχόμενων Book Of Wyrms πασπαλίζει με αλλοτινών εποχών folk μαγεία το τελικό μουσικό σύνολο κι αναδεικνύει συνάμα τις αχνές occult αποχρώσεις των στίχων τους, ενώ τα διάφορα μουσικά effects του Demo, μαρτυρούν τις space ανησυχίες των δημιουργών του και χαρίζει μια σχεδόν ανεπαίσθητη αύρα rock ψυχεδέλειας στα κομμάτια τους.
 
Τα δυναμικά ντραμς στάζουν groove αδρεναλίνη με κάθε τους χτύπημα και συγκροτούν ένα σφιχτό και δυνατό rythm section με το μπάσο των άκρως ελπιδοφόρων Book Of Wyrms, το οποίο προσδίδει βάθος κι όγκο στο τελικό μουσικό σύνολο, ενώ η κιθάρα σκαρώνει riffs σε παλιομοδίτικο doom ύφος και πασπαλίζει το έξοχο Demo με stoner σκόνη χάρη στα solos της.
 
Ο πυκνός ηχητικός χαρακτήρας του Demo χρωστά το μεγαλειώδες του εκτόπισμα τόσο στα ατίθασα έγχορδα του, που γεμίζουν υπέροχα την αργόσυρτη μουσική του υπόσταση, όσο και στα ρωμαλέα τύμπανα του, που με περισσή μαεστρία οδηγούν τις σαγηνευτικές συνθέσεις των πολλά υποσχόμενων Book Of Wyrms σε θελκτικά κι αμαρτωλής σαγήνης heavy ηχοτοπία.
 
Εν ολίγοις, το ντεμπούτο πόνημα των εξαιρετικά ταλαντούχων Book Of Wyrms αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους, καθώς το χορταστικό κι εξόχως απολαυστικό, παρά το μικρό του δέμας, Demo, ξεχειλίζει αγνό heavy μεράκι και μας παρουσιάζει με πειστικό τρόπο το μουσικό τους ταλέντο, μιας και συνδυάζει υπέροχα το doom παρελθόν με το stoner παρόν. Εξαίρετο.
 
Book Of Wyrms: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου