Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

L'Hiver - 1857

 
Οι ανερχόμενοι L'Hiver σχηματίστηκαν στην Καρδίτσα το 2011 με τη μορφή one man band και υπό το όνομα Wintersorrow, όμως τα επόμενα χρόνια υπήρξαν αλλαγές στο όνομα τους, αλλά και στην σύνθεση τους, η οποία πλέον απαρτίζεται από τρεις μουσικούς, που στα μέσα του τρέχοντος μήνα κυκλοφόρησαν την τρίτη συνολικά και παρθενική full length δουλειά τους.
 
Το εν λόγω άλμπουμ φέρει τον τίτλο 1857 και περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 41 λεπτών, ενώ διακρίνεται για το σκοτεινό του artwork, που μαρτυρά εύγλωττα το στιχουργικό του περιεχόμενο, μιας κι απεικονίζει τον Σαρλ Μπωντλαίρ, η σκοτεινή ποιητική συλλογή του οποίου με όνομα Τα Άνθη Του Κακού, αποτελεί την κύρια και μοναδική πηγή έμπνευσης για αυτό.
 
Η φωνή των L'Hiver, που ως επί τω πλείστο έχει σχιστή brutal υφή, ενισχύει το πυκνό black metal μοτίβο τους και σε συνδυασμό με τα σποραδικά καθαρά φωνητικά εντείνει επίσης και τις doom αναθυμιάσεις τους, ενώ ειδικής μνείας αξίζει και η παραγωγή του 1857, την οποία έχει επιμεληθεί η ίδια η μπάντα, καθώς αναδεικνύει υπέροχα το μουσικό σκότος των συνθέσεων του.
 
Τα ντραμς οριοθετούν σε συνδυασμό με το μεστό μπάσο των L'Hiver το τέμπο των συνθέσεων τους, το οποίο ζέχνει funeral doom μαγεία και η κιθάρα τους, άλλοτε σκαρώνει αργόσυρτα riffs σε ατμοσφαιρικό black ύφος κι άλλοτε υφαίνει παραδοσιακές doom μελωδίες, που καθιστούν ιδιαιτέρως απολαυστικό το 1857, χάρη στην αβυσσαλέα τους blackened doom μελαγχολία.
 
Ο μονότονος ηχητικός χαρακτήρας του 1857 αναδεικνύει την υφέρπουσα funeral doom αύρα των χορταστικών κομματιών του και κολακεύει συνάμα την αχαλίνωτη doom νοσταλγία τους, ενώ τα ελεγχόμενα black ξεσπάσματα των L'Hiver, θαρρώ ότι φέρουν στο κουφάρι τους ένα σχεδόν ανεπαίσθητο death άρωμα, που απογειώνει τον ερεβώδη black metal λυρισμό τους.
 
Εν ολίγοις, το μακάβρια μεθυστικό 1857 αποτελεί ένα εξαιρετικό ντεμπούτο δίσκο, καθώς μας παρουσιάζει με πειστικό τρόπο την αγάπη των δημιουργών του για την απόκοσμη black metal μουσική και τον αποπνικτικό doom ήχο, ενώ μαρτυρά και την λατρεία τους για την ποίηση και χάρη στην ηχητική του ειλικρίνεια καθιστά το μέλλον των L'Hiver άκρως ελπιδοφόρο. Έξοχο.
 
L'Hiver: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου