Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Green Druid - EP

 
Οι ταλαντούχοι Green Druid σχηματίστηκαν στο Ντένβερ του Κολοράντο πριν από έναν χρόνο περίπου κι απαρτίζονται από τον Ryan στα ντραμς, τον έτερο Ryan στο μπάσο, τον Graham στην κιθάρα και τον Chris σε κιθάρα και φωνή, όλοι εκ των οποίων δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο παρθενικό πόνημα τους, το οποίο φέρει τον λιτό κι άκρως περιεκτικό τίτλο, Ep.
 
Το εν λόγω άκουσμα κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου Απριλίου και περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών, ενώ διακρίνεται για την ογκώδη παραγωγή και τον αχαλίνωτο fuzz χαρακτήρα του, που σε συνδυασμό με το σχεδόν εκκωφαντικό παίξιμο των ανερχόμενων Green Druid, καθιστούν το πρώτο τους Ep, άκρως χορταστικό και ιδιαιτέρως απολαυστικό.
 
Ο βαρύς κι αιχμηρός μουσικός χαρακτήρας του Ep οφείλει το τερατώδες του εκτόπισμα και τον αποκρουστικά θελκτικό του ήχο, τόσο στο πρωτόγονο stoner υπόβαθρο του, που αποτελεί την κινητήριο δύναμη της αρχέγονης doom αύρας του, όσο και στο psychedelic τσαγανό των πολλά υποσχόμενων Green Druid, το οποίο απογειώνει το εκρηκτικό heavy rock ταμπεραμέντο τους.
 
Τα φωνητικά μοιάζουν σα να προέρχονται μες από πυκνούς κι αχανείς space βάλτους και χαρίζουν έτσι ένα εξόχως κολακευτικό sludge άρωμα στο Ep, το οποίο χρωστάει στα δυναμικά ντραμς των Green Druid τις ισχνές blues πινελιές και τα στιβαρά heavy rock στοιχεία του, μιας και το απύθμενο groove τους μεθά τις αισθήσεις και παραλύει το μυαλό με την βαριά του αύρα.
 
Η αλήτικη doom αισθητική του Ep αναδεικνύεται μες από το μεστό μπάσο, το οποίο ενισχύει με τον ογκώδη του χαρακτήρα την ευωδία stoner πυρίτιδας των συνθέσεων του, ενώ οι δυο κιθάρες των ελπιδοφόρων Green Druid έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο τους πόνημα, μιας και υφαίνουν συνεχώς εθιστικά και θηριώδη riffs και μεθυστικά solos σε διάφορους heavy ρυθμούς.
 
Εν ολίγοις, το ντεμπούτο Ep τούτης της ανερχόμενης μπάντας αφήνει πολλές υποσχέσεις και μας γεμίζει με ελπίδες για το μουσικό της μέλλον, μιας κι αναδεικνύει περίφημα την ηχητική της ταυτότητα, καθώς τιθασεύει με δεξιοτεχνία τις πολλές κι εμφανείς επιρροές των Green Druid και μας χαρίζει έτσι ένα γοητευτικό stoner/doom άκουσμα εξαιρετικής ποιότητας. Συναρπαστικό.
 
Green Druid: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου