Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Sweat Lodge - Talismana

 
Οι ανερχόμενοι Sweat Lodge σχηματίστηκαν στο Όστιν του Τέξας το 2010 κι απαρτίζονται από πέντε ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι στις αρχές του ερχόμενου Αυγούστου πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσω της επίσης ανερχόμενης δισκογραφικής Ripple Music την δεύτερη συνολικά μα πρώτη με full length μορφή δουλειά τους, η οποία θα φέρει τον τίτλο Talismana.
 
Το εν λόγω άλμπουμ περιέχει 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 36 λεπτών και πλαισιώνεται από ένα σκοτεινό στιχουργικό concept, που μελετά τα πνευματικά και διαγαλαξιακά ταξίδια του νου και του υποσυνείδητου, ενώ ξεχωρίζει για την ελεγχόμενα τραχιά παραγωγή του, που υπέροχα αναδεικνύει την δυναμική vintage ευωδία των εκρηκτικών και περιπετειωδών συνθέσεων του.
 
Η συνεχής αναπαραγωγή δυνατών κι εθιστικών riffs σε proto metal και stoner ύφος από τις κιθάρες των Sweat Lodge μας παρασέρνει σε ένα μεθυστικό heavy ταξίδι, που περνά μες από αχαλίνωτες desert ερήμους χάρη στα μαγευτικά τους leads και μας οδηγεί με τα ρωμαλέα τους solos σε heavy psych ηχοτοπία ανείπωτης ομορφιάς, που καθιστούν το Talismana σαγηνευτικό.
 
Τα σπιρτόζικα ντραμς πασπαλίζουν με heavy blues αδρεναλίνη το τελικό μουσικό σύνολο και συνθέτουν ένα στιβαρό rythm section με το μεστό μπάσο των Sweat Lodge, που αναδεικνύει τα ισχνά doom ψήγματα τους με τον αχνό fuzz χαρακτήρα του, ενώ τα φωνητικά τους χαρίζουν στο χορταστικό και ιδιαιτέρως πλούσιο ηχητικά Talismana ένα έντονο αίσθημα hard rock αλητείας.
 
Ο ποικίλος χαρακτήρας τούτης της άκρως ενδιαφέρουσας heavy κυκλοφορίας, μαρτυρά την έμπνευση των δημιουργών της κι αποκτά χάρη στο συνθετικό κι εκτελεστικό τους ταλέντο μια εξόχως έντονη αύρα stoner φρεσκάδας, η οποία βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με το retro τσαγανό και την δυνατή vintage αισθητική, που διαπερνά την blues και heavy psych μορφή της.
 
Εν ολίγοις, οι άκρως ελπιδοφόροι και πολλά υποσχόμενοι Sweat Lodge συνδυάζουν στο εξαιρετικό τους ντεμπούτο με πειστικό τρόπο την αρχέγονη proto metal αύρα με το πρωτόγονο doom μεράκι τους και τα hard rock στοιχεία με τις έντονες και πυκνές desert αναθυμιάσεις τους, καθιστώντας έτσι άκρως απολαυστικό το Talismana, το οποίο στάζει heavy ειλικρίνεια. Έξοχο.
 
Sweat Lodge: Bandcamp / Facebook
Ripple Music: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου