Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Plaguewielder - Succumb To The Ash

 
Οι ταλαντούχοι Plaguewielder προέρχονται από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου και σχηματίστηκαν σχετικά πρόσφατα κι απαρτίζονται από τρεις προικισμένους μουσικούς, οι οποίοι στις αρχές του περασμένου Μάη κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με την επίσης αμερικάνικη Dullest Records το ντεμπούτο δίσκο τους με τίτλο Succumb To The Ash.
 
Το εν λόγω άλμπουμ περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 36 λεπτών και πλαισιώνεται από ένα σκοτεινό και thriller αισθητικής artwork, που σε πλήρη αρμονία με την σκοτεινή μουσική του, αναδεικνύει περίφημα το concept στιχουργικό του περιεχόμενο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το Tibetan Book Of The Dead και περιγράφει τις μεταθανάτιες εμπειρίες μυαλού και πνεύματος.
 
Η μουσική των ανερχόμενων Plaguewielder στηρίζεται σε ένα στιβαρό κι απόκοσμο συνάμα black metal υπόβαθρο, το οποίο έχουν επιτυχώς διανθίζει με γενναίες ποσότητες sludge μανίας και ισχνά ρινίσματα doom οργής, που σε συνδυασμό με τις θολές stoner πινελιές και τα noise ψήγματα του, καθιστούν το χορταστικό κι ορμητικό Succumb To The Ash άκρως απολαυστικό.
 
Τα brutal φωνητικά εντείνουν τις black αχτίδες των Plaguewielder και μαζί με τα δυναμικά τους ντραμς και την ατίθαση κιθάρα τους, οριοθετούν το extreme metal περίβλημα τους, ενώ το μεστό τους μπάσο χαρίζει βάθος στο Succumb To The Ash και του προσδίδει doom αποχρώσεις, ενώ τα πλήκτρα, το σαξόφωνο, η τρομπέτα και το φλάουτο, ενισχύουν την ηχητική του ποικιλία.
 
Ο μουντός κι ανίερος μουσικός κόσμος του Succumb To The Ash μαρτυρά το συνθετικό κι εκτελεστικό ταλέντο των δημιουργών του κι αναδεικνύει υπέροχα την αστείρευτη έμπνευση τους, ενώ ο νοσηρός κι αβυσσαλέος τους οίστρος, καθιστά το παρθενικό πόνημα των Plaguewielder ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής κι έναν άκρως ενδιαφέρον δίσκο του ακραίου heavy ήχου.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ καλό blackened doom άλμπουμ από μια πολλά υποσχόμενη μπάντα, η οποία δείχνει να διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία, που χρειάζεται για να καθιερωθεί στον σκληρό heavy κι extreme metal χώρο, καθώς το έξοχο Succumb To The Ash των άκρως ελπιδοφόρων και ικανότατων Plaguewielder βρίθει μουσικού ταλέντου. Ωραιότατο.
 
Plaguewielder: Bandcamp / Facebook
Dullest Records: Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου