Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Altareth - Bury Your Mind In Moss

 
Η δραστήρια heavy σκηνή της Σουηδίας μας έχει χαρίζει κατά καιρούς μερικές εξαιρετικές κυκλοφορίες κι από τα σπλάχνα της έχουν ξεπηδήσει αρκετές συναρπαστικές μπάντες, ενώ δεν σταματά να μας τροφοδοτεί με νέα και πολλά υποσχόμενα συγκροτήματα, όπως για παράδειγμα οι ανερχόμενοι κι άκρως ελπιδοφόροι Altareth, που σχηματίστηκαν το 2013 στο Γκέτεμποργκ.

Το εν λόγω συγκρότημα κυκλοφόρησε πρόσφατα την δεύτερη δουλειά του, η οποία έχει την μορφή Ep, καθώς αποτελείται από 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 28 λεπτών και φέρει τον τίτλο Bury Your Mind In Moss, ενώ ειδικής μνείας αξίζει η δυναμική παραγωγή του, η οποία ισορροπεί τέλεια μεταξύ heavy διαύγειας, retro rock φρεσκάδας κι αχαλίνωτης fuzz βρωμιάς.

Ο παραδοσιακός doom μανδύας, που καλύπτει τις συνθέσεις του Bury Your Mind In Moss, είναι επιτυχώς διανθισμένος με ισχυρές stoner πινελιές, οι οποίες απογειώνουν τις έντονες αποχρώσεις heavy ψυχεδέλειας, που διαπερνούν τις εκρηκτικές συνθέσεις των Altareth κι αναδεικνύουν συνάμα την δυνατή vintage αύρα των αναιμικών heavy metal στοιχείων τους.

Τα δυναμικά ντραμς ενισχύουν με blues αδρεναλίνη το Bury Your Mind In Moss, χάρη στο σπιρτόζικο groove τους και συνθέτουν ένα συμπαγές rythm section με το μεστό μπάσο, το οποίο με την αχνή fuzz πνοή του, εντείνει την ευωδία stoner πυρίτιδας των κομματιών των Altareth και καθιστά έτσι άκρως στιβαρές τις εξόχως heavy και χειμαρρώδεις τους μελωδίες.
 
Οι δυο κιθάρες των Altareth υφαίνουν ορμητικά riffs σε παραδοσιακό doom ύφος κι εντείνουν τις heavy rock αναθυμιάσεις των κομματιών τους με το fuzz ταμπεραμέντο τους, ενώ τα solos και τα leads τους μαρτυρούν τα ισχνά heavy metal ηχοχρώματα του Bury Your Mind In Moss και σε συνδυασμό με τα έξοχα φωνητικά απογειώνουν την δυνατή traditional doom αισθητική του.
 
Εν ολίγοις, το νέο πόνημα των Altareth αναδεικνύει περίφημα το πλούσιο μουσικό τους ταλέντο και μας παρουσιάζει την ηχητική ταυτότητα τους, ενώ συγχρόνως αφήνει πολλές ελπίδες για το μέλλον τους, μιας και το εξαιρετικά χορταστικό και ιδιαιτέρως απολαυστικό, παρά το μικρό του δέμας, Bury Your Mind In Moss, ξεχειλίζει doom σπιρτάδα και stoner τσαγανό. Εκπληκτικό.
 
Altareth: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου