Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Battle Hag

 
Οι ανερχόμενοι Battle Hag σχηματίστηκαν το 2012 στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια από τον Neal στο μπάσο, από τους Dan και Danny σε κιθάρες και φωνητικά κι από τον Grey στα ντραμς, οι οποίοι στις αρχές της περασμένης Άνοιξης κυκλοφόρησαν την ομώνυμη και παρθενική τους δουλειά, που έχει μορφή demo κυκλοφορίας και διάρκεια full length δίσκου.
 
Το εν λόγω άκουσμα περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 42 λεπτών και πλαισιώνεται από ένα σκοτεινό και γεμάτο συμβολισμούς artwork, που ενισχύει την occult κι εσχατολογική αύρα των στίχων του, ενώ συνοδεύει περίφημα την ανίερη doom μουσική του, η οποία απογειώνεται από την ογκώδη παραγωγή, που στέκεται στο μεταίχμιο sludge βρωμιάς και heavy διαύγειας.
 
Ο μακάβριος funeral καπνός, που καλύπτει το εξαιρετικό ντεμπούτο των Battle Hag, οφείλει την αργόσυρτη μορφή του, τόσο στα στιβαρά riffs σε παλιομοδίτικο doom ύφος από τις κιθάρες, όσο και στα μελαγχολικά τους leads και solos, που αναδεικνύουν περίφημα τα σχεδόν ανεπαίσθητα stoner ψήγματα τους και καθιστούν συνάμα εξόχως απολαυστικά τα sludge τους ξεσπάσματα.
 
Τα brutal φωνητικά ενισχύουν τα death στοιχεία του στιβαρού rythm section των Battle Hag, το οποίο περιέχει το μεστό τους μπάσο, που χαρίζει βάθος κι όγκο στις συνθέσεις τους, χάρη στην πυκνή fuzz υφή του και τα δυνατά τους ντραμς, που οδηγούν σε ανήλιαγα doom/death σοκάκια τα κομμάτια τους, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην ηχητική ποικιλία και την ομαλή τους ροή.
 
H αχνή doom ηλιαχτίδα ευδαιμονίας, που ξεπροβάλει ανάμεσα στις συνθέσεις τούτης της έξοχης κυκλοφορίας, χαράσσεται με μια γαλήνια βαρβαρότητα σε πολλά σημεία από τα doom/death και τα ισχνά sludge ψήγματα των Battle Hag και σε συνδυασμό με τα έντονα κι άκρως σαγηνευτικά funeral ηχοχρώματα τους, μας ταξιδεύουν σε παραδοσιακά doom ηχοτοπία extreme ομορφιάς.
 
Εν ολίγοις, οι πολλά υποσχόμενοι κι άκρως ελπιδοφόροι Battle Hag μας προσφέρουν ένα doom άκουσμα χορταστικό κι ανείπωτης γοητείας, που αφήνει πολλές ελπίδες για το μέλλον τους και στέλνει σε δυσθεώρητα ύψη τις προσδοκίες από μέρους τους, καθώς παρουσιάζει με σαφήνεια το περίσσιο ταλέντο τους κι αποτελεί συνάμα ένα εξαίρετο πρώτο δείγμα γραφής. Φανταστικό.
 
Battle Hag: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου