Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Rogue Planet - Demo

 
Οι ανερχόμενοι κι άκρως ταλαντούχοι Rogue Planet σχηματίστηκαν μόλις την τρέχουσα χρονιά κι όμως έχουν στους λίγους μήνες της ως τώρα πορεία τους προλάβει να κυκλοφορήσουν την πρώτη δουλειά τους, η οποία όπως μαρτυρά κι ο απέριττος τίτλος της, έχει τη μορφή Demo.
 
Το εν λόγω άκουσμα περιέχει μόλις 2 κομμάτια συνολικής διάρκειας σχεδόν 18 λεπτών και συνοδεύεται από ένα υπέροχο artwork, που κολακεύει τις φασαριόζικες συνθέσεις του, ενώ η δυνατή κι αιχμηρή παραγωγή του, ισορροπεί τέλεια μεταξύ fuzz βρωμιάς και heavy διαύγειας.
 
Η καθαρή και σχεδόν στεντόρεια φωνή των Rogue Planet καλύπτει με ένα μάλλον ανεπαίσθητο πέπλο epic doom μαγείας τις συνθέσεις τους, τις οποίες οι 2 τους κιθάρες διανθίζουν με stoner υφής riffs και trad doom αισθητικής solos, που απογειώνουν το Demo με τη metal αύρα τους.
 
Τα δυναμικά ντραμς προσδίδουν doom ύφης groove στα κομμάτια του Demo και βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με το μεστό μπάσο, που γεμίζει τις συνθέσεις του με τον πυκνό χαρακτήρα του κι αναδεικνύει περίφημα το fuzz ταμπεραμέντο, που διακρίνει τις κιθάρες των Rogue Planet.
 
Ο αρχέγονος doom κόσμος των Rogue Planet στηρίζεται στην υφέρπουσα fuzz ψυχεδέλεια τους, η οποία σε συνδυασμό με το πρωτόγονο stoner τσαγανό τους, αναδεικνύει την υπέρβαρη υπόσταση του Demo και το καθιστά έτσι εξαιρετικά απολαυστικό και ιδιαιτέρως χορταστικό.
 
Εν ολίγοις, το ντεμπούτο Demo των άκρως ελπιδοφόρων Rogue Planet, αποτελεί ένα εξαίρετο πρώτο δείγμα γραφής και καθιστά σαφέστατη τη μουσική ταυτότητα τους, ενώ αφήνει πολλές ελπίδες για το μέλλον τους, καθώς παρά το μικρό του δέμας, ξεχειλίζει doom ποιότητα. Έξοχο.
 
Rogue Planet: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου