Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Witchtripper - Tardus Mortem


Η Νέα Υόρκη υποδέχτηκε στη μεγάλη underground αγκαλιά της μια πολλά υποσχόμενη μπάντα φέτος και πιο συγκεκριμένα τους Witchtripper, οι οποίοι αποτελούν ένα εξαιρετικά δυναμικό heavy τρίο, που πριν ένα μήνα κυκλοφόρησε την εξόχως ορμητική ντεμπούτο δουλειά του.
 
Το περί ου ο λόγος άκουσμα φέρει τον τίτλο Tardus Mortem και περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 16 λεπτών, ενώ διακρίνεται για τη fuzz διαύγεια της παραγωγής του, που αναδεικνύει υπέροχα την υφέρπουσα old school metal αύρα, που διαπερνά τις χειμαρρώδεις του συνθέσεις.
 
Ο παραδοσιακός doom metal μανδύας του ορμητικού Tardus Mortem είναι στολισμένος με τα brutal φωνητικά των Witchtripper, τα οποία διανθίζουν με νοσηρά death metal ρινίσματα τις συνθέσεις τους, που χάρη στο μεστό τους μπάσο, ευωδιάζουν αλήτικη sludge αδρεναλίνη.
 
Τα ντραμς των Witchtripper πλαισιώνουν υπέροχα με το τραχύ τους groove τα έγχορδα τους, την αιχμή του δόρατος των οποίων αποτελεί η σκαιά κιθάρα τους, που άλλοτε σκαρώνει riffs σε trad doom ύφος κι άλλοτε διανθίζει το Tardus Mortem με τις δηλητηριώδεις stoner μελωδίες της.
 
Οι αιχμηρές συνθέσεις των ανερχόμενων Witchtripper μας ταξιδεύουν σε απόκοσμα heavy ηχοτοπία με τα ανίερα doom ηχοχρώματα τους, τα οποία έχουν επιτυχώς πλαισιώσει με stoner αδρεναλίνη, αναδεικνύοντας έτσι περίφημα την old school metal αύρα του Tardus Mortem.
 
Εν ολίγοις, το πρωτόγονο heavy ταμπεραμέντο του χορταστικού κι άκρως απολαυστικού, παρά το μικρό του δέμας, Tardus Mortem, απογειώνει την αρχέγονη doom metal αισθητική και το stoner τσαγανό των ελπιδοφόρων Witchtripper, αποτελώντας έτσι ένα άκουσμα, εκρηκτικό.
 
Witchtripper: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου