Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Clouds Taste Satanic - Your Doom Has Come

 
Οι άκρως ελπιδοφόροι κι ανερχόμενοι Clouds Taste Satanic σχηματίστηκαν στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 2013 κι απαρτίζονται από 4 εξαιρετικούς μουσικούς, οι οποίοι πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη την δεύτερη δουλειά τους, που όπως και το επιεικώς εκπληκτικό περσινό τους ντεμπούτο, έτσι κι αυτή, θα έχει αποκλειστικά instrumental μορφή.
 
Το εν λόγω άλμπουμ, που φέρει τον τίτλο Your Doom Has Come, διαρκεί 41 λεπτά και περιέχει 6 κομμάτια, ενώ συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό artwork, που μαρτυρά την διαβολική γοητεία της μουσικής του κι αναδεικνύει σε συνδυασμό με την αιχμηρή παραγωγή του, τόσο την αίσθηση drone απειλής, που διαπερνά τις συνθέσεις του, όσο και τη βαριά κι ασήκωτη fuzz αύρα του.
 
Η σχεδόν ανεπαίσθητη post rock πνοή του Your Doom Has Come είναι πλαισιωμένη με ένα υφέρπον metal άρωμα, το οποίο κολακεύει τον ατίθασο stoner χαρακτήρα του κι απογειώνει τις διακριτικές sludge πινελιές της βάναυσης κι αχαλίνωτα heavy υφής των άκρως ταλαντούχων Clouds Taste Satanic, η doom μαγεία των οποίων, διακρίνεται για τις reverb αναθυμιάσεις της.
 
Τα δυναμικά ντραμς ενισχύουν με το αβυσσαλέο τους groove το τελικό σύνολο κι εντείνουν έτσι την έντονη stoner αύρα του Your Doom Has Come, ενώ συνθέτουν ένα εξόχως στιβαρό rythm section με το μεστό μπάσο, το οποίο απογειώνει τα sludge ψήγματα των Clouds Taste Satanic χάρη στην αχνή reverb αίσθηση, που διαπερνά την συμπαγή του κι αργόσυρτη ραχοκοκαλιά.
 
Ο παραδοσιακός doom χαρακτήρας των Clouds Taste Satanic οφείλει εν πολλοίς την τραχιά του υπόσταση στις δυο κιθάρες τους, οι οποίες σκαρώνουν συνεχώς riffs, leads και solos σε διάφορους heavy ρυθμούς κι αποτελούν έτσι την κινητήριο δύναμη του Your Doom Has Come, μιας και η διαβολική του σαγήνη χρωστά την γοητεία της στις δηλητηριώδεις μελωδίες τους.
 
Εν ολίγοις, οι πολλά υποσχόμενοι Clouds Taste Satanic επιστρέφουν δυναμικά στο heavy προσκήνιο με ένα εξαιρετικά δυνατό άκουσμα, που κάτι μου λέει ότι θα λατρέψουν, τόσο οι λάτρεις του doom ήχου, όσο κι αυτοί της stoner μουσικής, μιας και το χορταστικό και ιδιαιτέρως απολαυστικό Your Doom Has Come, βρίθει ποικιλίας και ξεχειλίζει heavy τσαγανό. Εξαίρετο.
 
Clouds Taste Satanic: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου