Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Jupiter - Interstellar Chronodive

 
Η Φινλανδία είναι μια χώρα όπου ο metal ήχος και η rock μουσική τυγχάνουν ευρείας αποδοχής κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς από εκεί προέρχονται μερικές εξαιρετικές μπάντες, όπως και οι σχηματισμένοι το 2010 στα νότια της χώρας, Jupiter, που είναι η αφορμή για τούτο το κείμενο, μιας και πρόσφατα κυκλοφόρησαν τη νέα κι άκρως ενδιαφέρουσα δουλειά τους.
 
Το έσχατο χρονικά πόνημα των Jupiter, που αποτελεί την πέμπτη κυκλοφορία τους συνολικά και δεύτερη με full length μορφή, φέρει τον τίτλο Interstellar Chronodive και περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 45 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα μαγευτικό artwork, το οποίο μαρτυρά την έντονη αύρα ψυχεδέλειας, που διαπερνά τις σπιρτόζικες συνθέσεις του.
 
Ο σαγηνευτικός vintage χαρακτήρας του Interstellar Chronodive αναδεικνύεται περίφημα μες από τη δυναμική και διαυγή παραγωγή του, η οποία σε συνδυασμό με την εκτελεστική και συνθετική δεινότητα των Jupiter, απογειώνει τον αυθορμητισμό και την jam νοοτροπία τους και καθιστά έτσι τον αλήτικο κι αρκούντως heavy αυτοσχεδιασμό τους, ιδιαιτέρως απολαυστικό.
 
Τα λιγοστά φωνητικά συμβάλουν στη retro αύρα των Jupiter κι ενισχύουν την ομαλή ροή των φρέσκων συνθέσεων τους, ενώ η ατίθαση κιθάρα τους, άλλοτε σκαρώνει ρωμαλέα riffs σε παραδοσιακό doom μοτίβο με έντονες stoner πινελιές κι άλλοτε υφαίνει blues υφής leads και solos, που τονίζουν τις heavy psych αποχρώσεις του χορταστικού Interstellar Chronodive.
 
Οι στιβαρές progressive ατασθαλίες των Jupiter οφείλονται κυρίως στο σπινθηροβόλο rythm section τους, το οποίο χάρη στο μεστό τους μπάσο διανθίζει με αχνές jazz αναθυμιάσεις το συναρπαστικό Interstellar Chronodive, ενώ τα δυναμικά ντραμς τους αναδεικνύουν περίφημα την heavy rock ανεμελιά, που το διαπερνά, χάρη στα stoner στοιχεία του βαρύ τους groove.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πλούσιο heavy rock άκουσμα, που βρίθει μουσικής ποικιλίας, χάρη στο ταλέντο των Jupiter, οι οποίοι με το μαγευτικό Interstellar Chronodive μας ταξιδεύουν μες από ένα retro καλειδοσκόπιο, που ευωδιάζει stoner φρεσκάδα και στάζει jam ειλικρίνεια, ενώ ξεχειλίζει heavy psych δροσιά, χάρη στην αστείρευτη τους έμπνευση. Έξοχο.
 
Jupiter: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου