Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Chronoboros - Dialing Up The Cutter

 
Οι ανερχόμενοι Chronoboros πήρανε σάρκα και οστά το Νοέμβρη του 2014 από τον Νίκο σε κιθάρα και φωνητικά, τον Γιάννη στο μπάσο και τον Ιάσονα στα ντραμς, οι οποίοι έναν χρόνο αργότερα και πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Νοέμβρη κυκλοφόρησαν την παρθενική τους δουλειά, η οποία έχει την μορφή EP και προς το παρόν διατίθεται μονάχα σε digital έκδοση.
 
Το περί ου ο λόγος άκουσμα φέρει τον τίτλο Dialing Up The Cutter και περιέχει πέντε επιεικώς εκρηκτικά κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 15 λεπτών, ενώ συνοδεύεται από ένα υπέροχα νοσηρό artwork, που ταιριάζει γάντι τόσο στους αρρωστημένους στίχους των Chronoboros, όσο και στην διαολεμένα σαγηνευτική και φρικιαστικά γοητευτική μουσική τους υπόσταση.
 
Η τραχιά φωνή των Chronoboros, που διακρίνεται για την έμφυτη βραχνάδα της, δεν χάνει το σκαιό γρέζι και την brutal υφή της ούτε στα πιο χαμηλά σημεία της κι αναδεικνύει έτσι υπέροχα την sludge σαπίλα του Dialing Up The Cutter, καθώς και την υφέρπουσα crust αλητεία του, ενώ μαρτυρά και την έντονη και πυκνή post hardcore αύρα, που διαπερνά το heavy κουφάρι του.
 
Τα δυναμικά ντραμς με μαεστρία κρατούν τα μπόσικα του Dialing Up The Cutter και σημαντικά συνεισφέρουν στην ομαλή του ροή με το βαρύ κι αιχμηρό τους groove, ενώ το μεστό μπάσο εντείνει τις βαλτώδεις και υγρές sludge αναθυμιάσεις των Chronoboros, την ίδια στιγμή που η μανιασμένη κιθάρα τους εξαπολύει ακάνθινα και θηριώδη riffs και δηλητηριώδεις μελωδίες.
 
Ο παχύς noise καπνός, που καλύπτει το εξόχως απολαυστικό, Dialing Up The Cutter, σκεπάζει αρμονικά το βάναυσο post hardcore σκαρί του και ρίχνει σχεδόν ανεπαίσθητους κόκκους grind αλατιού στις ανοικτές του sludge πληγές, αναδεικνύοντας έτσι περίφημα την αρχέγονη και βίαιη punk αδρεναλίνη, που διαπερνά το πλούσιο metal ταλέντο των Chronoboros. Τα σέβη μου.
 
Chronoboros: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου