Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Mammothwing - Morning Light

 
Οι ανερχόμενοι Mammothwing σχηματίστηκαν στο Νότιγχαμ το 2013 από τα αδέρφια Billy και Marty Fisher σε μπάσο και κιθάρα αντίστοιχα, ενώ οι δυο τους μοιράζονται και τα φωνητικά κι από τον Kev Richardson Jr στα ντραμς, οι οποίοι τούτες τις μέρες κυκλοφορούν δια μέσω της γερμανικής Bilocation Records την παρθενική τους δουλειά υπό τον τίτλο Morning Light.
 
Το χορταστικό κι εξόχως απολαυστικό Morning Light, το οποίο περιέχει πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας 34 λεπτών, πλαισιώνεται από ένα ιδιαιτέρως ατμοσφαιρικό artwork, που κολακεύει τον αισθαντικό ήχο του και διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που χαρίζει στο θερμό retro άρωμα των Mammothwing μια έντονη αίσθηση vintage φρεσκάδας.
 
Η κιθάρα πότε σκαρώνει πελώρια riffs σε παραδοσιακό doom metal ύφος και πότε υφαίνει σπαρακτικές μελωδίες σε blues μοτίβο, προσφέροντας έτσι έναν εθιστικό heavy λυρισμό στο περιπετειώδες rock υπόβαθρο του Morning Light, ενώ τα φωνητικά των Mammothwing ξεχειλίζουν συναίσθημα κι ερμηνεύουν με περίσσιο πάθος τους εξαιρετικούς τους στίχους.
 
Τα δυναμικά τύμπανα των άκρως ελπιδοφόρων Mammothwing κρατούν με μαεστρία τα μπόσικα του εξαίρετου Morning Light και συνεισφέρουν σημαντικά στο τελικό μουσικό σύνολο με το παλιομοδίτικης rock υφής groove τους, ενώ το μεστό μπάσο με την αχνή fuzz αύρα του, χαρίζει βάθος κι όγκο στα κομμάτια τους κι αναδεικνύει σωστά την βαριά τους stoner ευωδία.
 
Ο μελαγχολικός blues καμβάς του μεθυστικού Morning Light μας παρουσιάζει το πλούσιο ταλέντο των Mammothwing σε όλο το μεγαλείο του, καθώς είναι εύστοχα διανθισμένος με ισχνά stoner ηχοχρώματα και υπέρβαρες doom rock πινελιές, που καθιστούν σχεδόν ακαταμάχητη την υφέρπουσα rock ψυχεδέλεια τους κι αποθεώνουν συνάμα το heavy psych υπόβαθρο τους.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι το συναρπαστικό Morning Light αποτελεί ένα εξαίρετο δείγμα γραφής από τους πολλά υποσχόμενους και ιδιαιτέρως ταλαντούχους Mammothwing, καθώς μαρτυρά με τρόπο πειστικό τον συνθετικό τους οίστρο και την εκτελεστική δεινότητα τους, ενώ συνάμα είναι ένα άκρως διασκεδαστικό rock άκουσμα, που ζέχνει blues και doom νοσταλγία. Υπέροχο.
 
Mammothwing: Bandcamp / Facebook
Bilocation Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου