Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Superchief - Trophy Room

 
Η Αϊόβα είναι η πατρίδα των Superchief οι οποίοι πήρανε σάρκα και οστά πριν από σχεδόν επτά χρόνια όταν σχηματίστηκαν από μερικούς φίλους και μουσικούς με σκοπό να παίξουν δυνατή metal μουσική κι αν κρίνω από το τελευταίο τους πόνημα με τίτλο Trophy Room, που βγήκε από την Magnetic Eye Records, τότε πέτυχαν στον στόχο τους και με το παραπάνω.

Το χειμαρρώδες κι ορμητικό Trophy Room αποτελεί την δεύτερη full length δουλειά των Superchief και περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 40 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα λεπτομερές artwork, που κολακεύει το τραχύ κι αγριεμένο του μουσικό περιεχόμενο, το οποίο χρωστά στην εξαίρετη του παραγωγή την σκαιή και παλιομοδίτικης αύρας του δυναμική.

Οι δηλητηριώδεις μελωδίες των Superchief διακρίνονται για την αρχέγονη heavy metal αύρα τους και για την έντονη southern ευωδία τους, ενώ το λυσσαλέο και βίαιο σχεδόν stoner άρωμα του Trophy Room, ταιριάζει γάντι στους αχνούς και σχεδόν διαφανείς hardcore βρυχηθμούς του και κολακεύει συνάμα τις πρωτόγονες κι αιχμηρές doom πινελιές του hard rock του υποβάθρου.

Τα παθιασμένα και βραχνά φωνητικά στάζουν γρέζι κι ευωδιάζουν αλκοόλ southern υφής, ενώ οι στιβαρές κιθάρες των Superchief σκαρώνουν συνεχώς βαριά και ρωμαλέα riffs σε διάφορους heavy ρυθμούς κι εμπλουτίζουν επιτυχώς με blues ψήγματα και κλασικά metal στοιχεία το έξοχο Trophy Room, το οποίο χρωστά στα μεθυσμένα τους leads και solos την hard rock του αύρα.

Ο πυκνός κι εμποτισμένος με stoner αναθυμιάσεις χαρακτήρας του Trophy Room οφείλει την συμπαγή του υπόσταση στο μεστό και υπέρβαρο μπάσο, καθώς και στα δυνατά ντραμς των Superchief, που συγκροτούν ένα εξαιρετικά βαρύ rythm section, χαρίζοντας έτσι όγκο στο τεράστιο εκτόπισμα του, ενώ η διακριτική τους φυσαρμόνικα το πασπαλίζει με southern αλητεία.

Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διασκεδαστική κι αρκούντως heavy κυκλοφορία, που μας ταξιδεύει στα πλέον αλήτικα metal ηχοτοπία με την ειλικρινή της hard rock υπόσταση και μας παρουσιάζει συνάμα με πειστικό τρόπο την stoner δυναμική των Superchief, η οποία με το Trophy Room καθιστά ιδιαιτέρως απολαυστικό το heavy rock τους ταμπεραμέντο. Εξαίρετο.
 
Superchief: Bandcamp / Facebook
Magnetic Eye Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου