Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Morkesagn - Where The Darkness Never Ends

 
Οι Ουκρανοί Morkesagn σχηματίστηκαν στο Κίεβο το 2013 κι απαρτίζονται από 4 έμπειρους και ικανούς μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Ekvil σε κιθάρα και φωνητικά, τον Farn στην κιθάρα, τον Heydvald στο μπάσο και τον Heisenbeard στα ντραμς, οι οποίοι τον περασμένο Νοέμβρη κυκλοφόρησαν σε digital μορφή προς το παρόν, τον παρθενικό τους full length δίσκο.
 
Το περί ου ο λόγος άλμπουμ, που πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει και σε φυσικές κόπιες, φέρει τον τίτλο Where The Darkness Never Ends περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 45 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα σκοτεινό κι άκρως ατμοσφαιρικό artwork, που ταιριάζει γάντι στο μελωδικό black metal μοτίβο του, το οποίο απογειώνεται από την εξαιρετική του παραγωγή.
 
Η δυναμική κι αρκούντως διαυγής παραγωγή του Where The Darkness Never Ends μαρτυρά τον επαγγελματισμό των Morkesagn και προσφέρει σε όλα τα μουσικά τους όργανα τον χώρο και τον χρόνο για να ακουστούν όπως τους αρμόζει, οδηγώντας παράλληλα τα ρωμαλέα κι αιχμηρά τους κομμάτια σε ανήλιαγα extreme metal σοκάκια και σε δηλητηριώδεις black βάλτους.
 
Τα σχιστά brutal φωνητικά ενισχύουν σημαντικά την αρχέγονη black υπόσταση των Morkesagn κι αποδίδουν πειστικά τους εμπνευσμένους από τις πλέον σκοτεινές μυθολογίες στίχους του Where The Darkness Never Ends, το οποίο χρωστά την σχεδόν ανεπαίσθητη symphonic υφή του στα διακριτικά πλήκτρα, που σαν ιστός αράχνης καλύπτουν ορισμένα από τα κομμάτια του.
 
Ο συμπαγής χαρακτήρας του έξοχου Where The Darkness Never Ends οφείλει στο στιβαρό μπάσο και τα καταιγιστικά ντραμς την τερατώδη του υπόσταση, ενώ τα blast beasts αρμονικά συνυπάρχουν με τις αγριεμένες κιθάρες των Morkesagn, που άλλοτε πλέκουνε ορμητικά riffs σε κλασσικό black ύφος κι άλλοτε υφαίνουν solos και leads με άρωμα melodic black μελαγχολίας.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι το παγερό extreme metal ταμπεραμέντο των Morkesagn σε συνδυασμό με τον ατμοσφαιρικό melodic black χαρακτήρα τους φέρνει μια απολαυστική και φρέσκια αύρα στον ακραίο metal χώρο με το εξαίρετο Where The Darkness Never Ends, το οποίο μαρτυρά το ταλέντο των δημιουργών του κι αποτελεί συνάμα ένα εξόχως διασκεδαστικό άκουσμα. Τίμιο.
 
Morkesagn: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου