Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Yuri Gagarin - At The Center Of All Infinity

 
Οι ανερχόμενοι κι άκρως ταλαντούχοι Yuri Gagarin σχηματίστηκαν στη Στοκχόλμη το 2012 και πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε digital μορφή και φυσικές κόπιες τη νέα τους δουλειά υπό τον τίτλο At The Center Of All Infinity, η οποία περιέχει έξι κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών, που μας ταξιδεύουν στα πλέον αχαλίνωτα και βάναυσης heavy γοητείας space rock ηχοτοπία.
 
Το ιδιαιτέρως χορταστικό At The Center Of All Infinity διακρίνεται για την εξαιρετική παραγωγή του, που χαρίζει την απαραίτητη διαύγεια στα περιπετειώδη κι απαράμιλλης ομορφιάς κομμάτια των Yuri Gagarin και ξεχωρίζει για το χρωματιστό και λεπτομερές του artwork, το οποίο μας βάζει για τα καλά στο εξαιρετικά μεθυστικό κι αβυσσαλέα σαγηνευτικό του heavy psych κλίμα.
 
Η αποκλειστικά instrumental υπόσταση του νέου πονήματος των έξοχων Yuri Gagarin απογειώνει την συνθετική κι εκτελεστική τους δεινότητα και σε συνδυασμό με την αστείρευτη έμπνευση τους μας προσφέρει μες από τα ονειρικά κομμάτια του At The Center Of All Infinity έναν αρκούντως heavy οργασμό με ισχυρά stoner αρώματα κι ανάγλυφα space rock στοιχεία.
 
Τα δυναμικά ντραμς εμπλουτίζουν με γενναίες ποσότητες groove το τελικό μουσικό σύνολο και συνθέτουν ένα συμπαγές rythm section με το μεστό και στιβαρό μπάσο των Yuri Gagarin, τα σχεδόν διάφανα πλήκτρα των οποίων εντείνουν τις πυκνές kraut αναθυμιάσεις του heavy psych υποβάθρου τους, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την ποικιλία του At The Center Of All Infinity.
 
Ο χειμαρρώδης και παχύς stoner χαρακτήρας των Yuri Gagarin οφείλει την πυκνή του υφή στην σκαιή fuzz αύρα, που διαπερνά τις ατίθασες κιθάρες τους, οι οποίες άλλοτε υφαίνουν ορμητικά riffs ποτισμένα με heavy όπιο κι άλλοτε πλέκουν εθιστικές stoner μελωδίες και μεθυστικά solos, που κολακεύουν το At The Center Of All Infinity με την ακαταμάχητη space ψυχεδέλεια τους.
 
Εν ολίγοις, το εξόχως απολαυστικό και συναρπαστικό At The Center Of All Infinity αποτελεί μια πραγματική πανδαισία heavy αισθητικής και μαρτυρά συνάμα με περισσή δεξιοτεχνία το πλούσιο ταλέντο των Yuri Gagarin, οι οποίοι εδώ επιδίδονται με παχιά space μέσα σε ένα όργιο με αμαρτωλό stoner άρωμα, που σκλαβώνει τις αισθήσεις και μουδιάζει το μυαλό. Υπόκλιση.
 
Yuri Gagarin: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου