Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Oak


Ο περασμένος Απρίλης είναι ο μήνας γέννησης των σχηματισμένων στο Λονδίνο κι έξοχων Oak, οι οποίοι απαρτίζονται από τον Andy στην φωνή, τον Kevin στην κιθάρα, τον Scott στο μπάσο και τον Sergiu στα ντραμς, ο τελευταίος εκ των οποίων ανέλαβε το πόστο του αφότου ο Rob έπαιξε στο ντεμπούτο κι ομώνυμο EP τους, το οποίο είναι και η αφορμή για τούτες τις γραμμές.
 
Το περί ου ο λόγος άκουσμα περιέχει μόλις τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 20 λεπτών, ενώ ο χειμαρρώδης και βρώμικος ήχος του είναι αποτέλεσμα της εξαίρετης παραγωγής του, την οποία κι επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι Oak με περίσσιο μεράκι, προσφέροντας έτσι μια έξτρα δυναμική στα ήδη εκρηκτικά κι ορμητικά κομμάτια τους, τα οποία ευωδιάζουν fuzz πυρίτιδα.
 
Η καθαρή και σε στιγμές τραχιά χροιά της φωνής πασπαλίζει άλλοτε με σχεδόν ανεπαίσθητα sludge ψήγματα τις συνθέσεις των Oak κι άλλοτε τους χαρίζει μια εξαιρετικά εθιστική epic doom αύρα, που κολακεύει το τραχύ stoner ταμπεραμέντο τους, το οποίο χρωστά το σκαιό του groove στα ρωμαλέα τους ντραμς και το τερατώδες κι ογκώδες του εκτόπισμα στο μεστό τους μπάσο.
 
Τα βραχνά φωνητικά και το στιβαρό rythm section των ανερχόμενων Oak πλαισιώνουν υπέροχα την ατίθαση κιθάρα τους και τους θορυβώδεις βρυχηθμούς της, οι οποίοι άλλοτε μας ταξιδεύουν σε ανήλιαγα και βαλτώδη desert ηχοτοπία κι άλλοτε μας επιτίθενται με τα δυναμικά stoner ύφους riffs τους, τα οποία συνοδεύουν υπέροχα τα doom ψήγματα και την υπόκωφη ψυχεδέλεια τους.
 
Οι δηλητηριώδεις κι αρκούντως heavy μελωδίες των άκρως ταλαντούχων Oak συνθέτουν ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό άκουσμα κι αποτελούν συνάμα ένα εξαίρετο πρώτο δείγμα γραφής από μέρους τους, μιας και μαρτυρούν εύγλωττα την stoner αγριάδα και τον desert τσαμπουκά τους, ενώ καθιστούν εθιστική την fuzz ψυχεδέλεια και την αρχέγονη doom ευωδία τους. Έξοχο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου