Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

The Hidden Gems

 
Το επιεικώς ακατονόμαστο 2015 βαδίζει με σταθερά βήματα προς τον αγύριστο και με αυτήν την αφορμή για μια ακόμη χρονιά τούτο το κείμενο εν είδη υπενθύμισης θα προσπαθήσει να φέρει ξανά στην επιφάνεια μερικές θαυμάσιες μουσικές κυκλοφορίες, που θαρρώ ότι καλό θα ήτανε να τους δώσετε την δέουσα προσοχή, καθώς είμαι σίγουρος, πως θα σας σαγηνεύσουν, αλλά και θα σας ανταμείψουνε και με το παραπάνω με την ατόφια και γνήσια heavy γοητεία τους. Όπως πάντα με τις κάθε λογής λίστες εδώ στο Phantasmagoria έτσι και η παρακάτω είναι δομημένη με μοναδικό κριτήριο το πόσο πολύ έχω ακούσει τον εκάστοτε δίσκο, καθώς και το πόσο καλή συντροφιά μου κράτησαν οι εν λόγω κυκλοφορίες. Ας περάσουμε όμως στο παρασύνθημα:
 
 
XV: Batushka - Litourgiya
 
 
Οι εξαιρετικοί και μυστηριώδεις Batushka έβγαλαν στις αρχές του τρέχοντος μήνα το παρθενικό τους άλμπουμ με τον εξόχως ταιριαστό στην αισθητική του γενικότερα τίτλο Litourgiya κι όμως είναι σε τούτη τη λίστα διότι το μεθυστικό τους ντεμπούτο είναι ακαταμάχητο. Περισσότερα εδώ.
 
XIV: Grusom - S/T
 
 
Το ντεμπούτο κι ομώνυμο άλμπουμ των άκρως ελπιδοφόρων Grusom αποτελεί ένα μαγευτικό μείγμα εκρηκτικού blues λυρισμού και γαλήνιας heavy αλητείας κι έτσι δεν είναι έκπληξη το ότι μας ταξιδεύει σε rock ηχοτοπία βάναυσης γοητείας κι ανείπωτης ομορφιάς. Περισσότερα εδώ.
 
XIII: Spacement - Ascend To Freedom
 
 
Η εγχώρια σκηνή οφείλει στο εκπληκτικό Ascend To Freedom από τους Αθηναίους και πολλά υποσχόμενους Spacement αρκετή από την απαράμιλλη σαγήνης της, καθώς ξεχειλίζει doom μεράκι και στάζει sludge τσαγανό και stoner αδρεναλίνη με κάθε του νότα. Περισσότερα εδώ.
 
XII: Jody Seabody & The Whirls - Holographic Slammer
 
 
Το ευρύτερο rock πανδαιμόνιο, που έχουν στήσει με περισσή μαεστρία οι επιεικώς εξαίρετοι Jody Seabody & The Whirls στο ιδιαιτέρως απολαυστικό Holographic Slammer αποτελεί αποθέωση της ωμής έμπνευσης και της αχαλίνωτης μουσικής φαντασίας. Περισσότερα εδώ.
 
XI: Coat - Doomsdays
 
 
Η αλήθεια είναι ότι η μοναδική μπάντα εκ Λευκορωσίας, που γνωρίζω, είναι οι τρομεροί Coat, το χορταστικό Doomsdays των οποίων, υποδειγματικά συνδυάζει την υποτονική doom ψυχεδέλεια με τον σπιρτόζικο stoner ήχο και την αχνή sludge αύρα με τη space ομορφιά. Περισσότερα εδώ.
 
X: Horse Lung - Gethsemane Haze
 
 
Η εξολοκλήρου instrumental πανδαισία του Gethsemane Haze από τους Horse Lung είναι ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από μέρους τους, μιας και μας παρουσιάζει με πειστικό τρόπο το εξόχως δυναμικό rock τσαγανό και το σκανδαλιάρικο heavy μπρίο τους. Περισσότερα εδώ.
 
IX: Clouds Taste Satanic - Your Doom Has Come
 
 
Οι ανερχόμενοι και φοβερά ταλαντούχοι Clouds Taste Satanic επέστρεψαν φέτος έπειτα από το περσινό τους έξοχο ντεμπούτο με την δεύτερη δουλειά τους και με τα στιβαρά ηχοχρώματα του περί ου ο λόγος Your Doom Has Come σκλαβώνουν τις αισθήσεις μας. Περισσότερα εδώ.
 
VIII: Red Mountains - Down With The Sun
 
 
Ο παγωμένος Βορράς της Ευρώπης από όπου προέρχονται οι ανερχόμενοι Red Mountains μας προσέφερε φέτος μες από το μεστό ντεμπούτο τους Down With The Sun ίσως την πιο θερμή πνοή και παραμυθένια αύρα heavy ζεστασιάς, που έχει υπάρξει ποτέ. Περισσότερα εδώ.
 
VII: Godsleep - Thousand Sons Of Sleep
 
 
Οι πολλά υποσχόμενοι Godsleep είναι μια από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες της εγχώριας rock σκηνής κι αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό και μάλιστα με ιδιαιτέρως πειστικό τρόπο μες από το έξοχο Thousand Sons Of Sleep, που μαρτυρά το heavy ταμπεραμέντο τους. Περισσότερα εδώ.
 
VI: Snowy Dunes - S/T
 
 
Το παρθενικό κι ομώνυμο πόνημα των Snowy Dunes αποτελεί την πεμπτουσία του rock ήχου, καθώς η δυνατή blues ευωδία των εξαιρετικά πυκνών garage αναθυμιάσεων του και το αχνό heavy psych άρωμα της υφέρπουσας stoner αύρας του, παραλύει το σώμα. Περισσότερα εδώ.
 
V: The Heavy Minds - Treasure Coast
 
 
Το εξαιρετικό Treasure Coast των άκρως ελπιδοφόρων The Heavy Minds υπέροχα συνδυάζει την doom ψυχεδέλεια με την ατόφια σπιρτάδα των blues και την space rock αλητεία με την hard rock γαλήνη, γεμίζοντας μας έτσι με τεράστιες προσδοκίες για το μέλλον τους. Περισσότερα εδώ.
 
IV: Sator - S/T
 
 
Η παρθενική κι ομώνυμη δουλειά των Sator αποπνέει heavy φρεσκάδα χάρη στην doom/death δυσωδία και τις ισχυρές funeral αναθυμιάσεις του sludge αρώματος και της αποπνικτικής doom αύρας των αβυσσαλέα όμορφων κι αποκρουστικά θελκτικών συνθέσεων του. Περισσότερα εδώ.
 
III: Naught - S/T
 
 
Οι μυστηριώδεις κι εξαιρετικά ελπιδοφόροι Naught αποτελούν ένα από τα πιο γερά χαρτιά της ακραίας έκφανσης του heavy ήχου και το πρώτο κι ομώνυμο άλμπουμ τους είναι ένας δίσκος φρικιαστικά όμορφος, που θα σας καθηλώσει με την ερεβώδη του γοητεία. Περισσότερα εδώ.
 
II: Church - Unanswered Hymns
 
 
Ο μουντός κι αποπνικτικός heavy κόσμος των Church είναι βυθισμένος σε μια funeral δίνη, που με περίσσιο μεράκι πασπαλίζει τα sludge στοιχεία τους με βαλτώδεις space πινελιές κι αναδύει έτσι το δηλητηριώδες doom άρωμα του φανταστικού Unanswered Hymns. Περισσότερα εδώ.
 
I: Naxatras - S/T
 
 
Η ομώνυμη δουλειά των ορμώμενων εκ Θεσσαλονίκης Naxatras, που ηχογραφήθηκε live και με αναλογικό τρόπο, μαρτυρά heavy ειλικρίνεια και ξεχειλίζει ατόφιο rock τσαγανό κι έτσι αποτελεί τον ίσως πιο απολαυστικό κι αυθεντικό δίσκο τούτης της χρονιάς κι όχι μόνο. Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου