Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Dhidalah - No Water

 
Μια πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως ταλαντούχα μπάντα σχηματίστηκε το 2007 στην Ιαπωνία υπό το όνομα Dhidalah από τους Ikuma Kawabe στην κιθάρα, Wahei Gotoh στο μπάσο και Konstantin Miyazaki στα ντραμς, οι οποίοι στα τέλη του Γενάρη κυκλοφόρησαν δια μέσω μιας μικρής ανεξάρτητης δισκογραφικής από το Τόκιο, της Guruguru Brain, τη νέα τους δουλειά.
 
Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως χορταστικό EP με περιεχόμενο μόλις δυο κομμάτια συνολικής όμως διάρκειας 25 λεπτών, που φέρει τον τίτλο No Water και διακρίνεται για το ξεθωριασμένο του artwork, που μας βάζει για τα καλά στο δροσερής retro αύρας ηχητικό κλίμα του και ξεχωρίζει για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που κολακεύει τα κομμάτια των Dhidalah με την διαύγεια της.
 
Διστακτικές post rock πινελιές πέφτουν αρμονικά από τις ηλεκτρισμένες χορδές της κιθάρας των Dhidalah, η οποία σκαρώνει στιβαρά riffs με αχνά stoner αρώματα και ισχυρές doom αναφορές και ζωγραφίζει leads και μελωδίες μαγευτικής krautrock ευωδίας, ενώ συνάμα διανθίζει το έξοχο No Water με δυναμικά space στοιχεία, που απογειώνουν την εγγενή του ψυχεδελική rock αύρα.
 
Ρινίσματα ισχνής progressive υφής σχηματίζουν αρμονικά τα ρωμαλέα τύμπανα των Dhidalah, που κρατούν με περισσή μαεστρία τα μπόσικα του No Water, το οποίο και διανθίζουν σωστά με αχνής ευωδίας groove μυσταγωγία, ενώ το μεστό μπάσο του προσφέρει αναιμικές fuzz αιχμές, γεμίζοντας έτσι φανταστικά την περιπετειώδη του μουσική με όγκο και μπόλικο ηχητικό βάθος.
 
Συμπαγείς και ρευστές είναι συνάμα οι ορμητικές και άκρως λυρικές rock βόλτες των πολλά υποσχόμενων Dhidalah στα πολύχρωμα heavy psych σοκάκια, τα οποία χάρη στην αχαλίνωτη τους έμπνευση στο υπέροχο No Water, τα στολίζουν επιτυχώς με krautrock στοιχεία και χτίζουν doom εκτοπίσματος και αλαβάστρινης stoner ομορφιάς space ηχοτοπία. Καλειδοσκοπικά ωραίο.
 
Dhidalah: Facebook
Guruguru Brain: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου