Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Rezn - Let It Burn

 
Μια σχετικά νέα μπάντα μας έρχεται από το Σικάγο υπό το όνομα Rezn, η οποία απαρτίζεται από τους Phil Cangelosi σε μπάσο και φωνητικά, Patrick Dunn σε ντραμς και sitar και Rob McWilliams σε κιθάρα, sitar και φωνητικά, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε digital πλατφόρμα μονάχα προς το παρόν το παρθενικό τους πόνημα, που έχει full length μορφή.
 
Δέκα κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 60 λεπτών περιέχει το περί ου ο λόγος Let It Burn, το οποίο πλαισιώνεται από ένα πανέμορφο artwork και διακρίνεται για την θερμή κι αρκούντως διαυγή παραγωγή του, που κολακεύει με την ογκώδη της ζεστασιά τις εξόχως περιπετειώδεις συνθέσεις των Rezn, οι οποίοι εδώ βρίσκονται σε συνθετικό οίστρο κι εκτελεστικό οργασμό.
 
Κυρίαρχο χαρακτηριστικό στα θηριώδη riffs της κιθάρας των Rezn, τα οποία συνήθως κινούνται σε ανήλιαγα doom μονοπάτια είναι το fuzz και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι stoner αποχρώσεις τους να είναι σκεπασμένες με κοφτερά heavy psych στοιχεία, που ενισχύουν την ποικιλία του Let It Burn κι απογειώνουν έτσι τις ανίερες τους κι εξόχως βαριές space rock αναθυμιάσεις.
 
Πανέμορφα είναι τα δηλητηριώδους doom γοητείας leads και solos της κιθάρας, που μαζί με τις αμαρτωλής rock σαγήνης μελωδίες του sitar ενισχύουν σωστά την ομαλή ροή του Let It Burn και αναδεικνύουν φανταστικά την εγγενή του ανατολίτικη αύρα, ενώ τα φωνητικά των Rezn είναι πάντα καθαρά και συμβάλουν έτσι στην αποπνικτικά heavy ατμόσφαιρα του ντεμπούτο τους.
 
Ντραμς ρωμαλέα κι άκρως δυναμικά κρατούν αριστοτεχνικά και με περισσή δεξιοτεχνία τα μπόσικα του χορταστικού και ιδιαιτέρως απολαυστικού Let It Burn, το οποίο στολίζουν άψογα με την παχύρρευστη τους groove πυρίτιδα, ενώ μεστό είναι το τραχύ μπάσο των Rezn στον πρώτο τους δίσκο, στον οποίο προσφέρει απλόχερα γενναίες ποσότητες sludge αδρεναλίνης.
 
Βρυχηθμοί sludge αρώματος και πολύχρωμα ερεβώδεις heavy psych ευωδίες αποτελούν εν πολλοίς τα metal αιχμών στολίδια του Let It Burn και του σκοτεινού κι αβυσσαλέου του doom χαρακτήρα, ενώ πυκνοί fuzz καπνοί καλύπτουν τα stoner στοιχεία των Rezn και μαρτυρούν έτσι τόσο την υφέρπουσα τους rock ψυχεδέλεια, όσο και τα βαλτώδη τους space ηχοχρώματα.
 
Φαντασία κι έμπνευση περισσεύουν στο μεθυστικό Let It Burn και μας παρουσιάζουν με τρόπο εύγλωττο το πλούσιο heavy ταλέντο των Rezn, οι οποίοι θαρρώ, πως είναι έτοιμοι για σπουδαία πράγματα στον υπέρβαρο rock ήχο, καθώς η έξοχη πρώτη δουλειά τους βρίθει doom ποιότητας κι ανεβάζει σε δυσθεώρητα ύψη τις προσδοκίες για το ηχητικό τους μέλλον. Φαντασμαγορικό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου