Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Weedcraft - Satan's Weedcraft Heavy Spliffs

 
Τουλάχιστον τρία χρόνια ζωής ως μπάντα μετρούν οι σταθερά ανερχόμενοι κι εκ Πολωνίας ορμώμενοι Weedcraft, που απαρτίζονται από τους Maciej και Lukasz στις κιθάρες, Maciej στο μπάσο και Daniel στα ντραμς, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν σε digital κόπιες μονάχα προς το παρόν την δεύτερη συνολικά και παρθενική δουλειά τους με full length μορφή.
 
Μόλις τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 34 λεπτών περιέχει το περί ου ο λόγος Satan's Weedcraft Heavy Spliffs, το artwork και οι τίτλοι των συνθέσεων του οποίου, μας βάζουν για τα καλά στην γενικότερη αισθητική των Weedcraft, ενώ η ομιχλώδης παραγωγή του ντεμπούτο full length τους, κολακεύει την ιδιαιτέρως heavy κι έμφυτη τους fuzz ιδιοσυγκρασία.
 
Αποκλειστικά instrumental υφή έχει το χορταστικό Satan's Weedcraft Heavy Spliffs, τα λιγοστά samples στο οποίο συμβάλουν σημαντικά στην ομαλή ροή του, ενώ οι δυο ατίθασες κιθάρες των εξαίρετων Weedcraft σχεδιάζουν συνεχώς υπέρβαρα riffs σε τραχύ stoner ύφος στον doom υφής καμβά τους, στον οποίο ζωγραφίζουν leads και solos με κοφτερές heavy metal αιχμές.
 
Ηλεκτρισμένα είναι τα πυκνά space ρινίσματα των φοβερών Weedcraft στο νέο τους πόνημα, την ηχητική ποικιλία του οποίου διανθίζουν επιτυχώς, ενώ ιδιαιτέρως στιβαρά και σπιρτόζικα είναι τα τύμπανα στο Satan's Weedcraft Heavy Spliffs, το οποίο πασπαλίζουν αρμονικά με το βαρύ κι αργόσυρτο τους groove, αναδεικνύοντας έτσι την μονολιθική του αύρα heavy πυρίτιδας.
 
Βαρύ και ιδιαιτέρως σκαιό είναι το σκανταλιάρικο μπάσο των άκρως ελπιδοφόρων Weedcraft στο μεθυστικό Satan's Weedcraft Heavy Spliffs, το οποίο του χαρίζει άπλετο ηχητικό βάθος κι όγκο και το στολίζει με δηλητηριώδους ομορφιάς desert πινελιές, που καθιστούν αμαρτωλής γοητείας τα παχιά stoner ηχοχρώματα, που καλύπτουν απαλά τον σκληρό του doom χαρακτήρα.
 
Εντυπωσιακό και μεγαλειώδες είναι το heavy εκτόπισμα του εξόχως διασκεδαστικού κι άκρως απολαυστικού Satan's Weedcraft Heavy Spliffs κι αυτό το χρωστά στους πολύ ταλαντούχους Weedcraft και στον εξαίσιο τρόπο, που αυτοί χειρίζονται τις θολές metal αποχρώσεις και τις πυκνές stoner αναθυμιάσεις, που σκεπάζουν τον υπέρβαρο τους doom πυρήνα. Υπέροχο.
 
Weedcraft: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου