Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Weltesser - Crestfallen

 
Ήτανε το έτος 2014 όταν στην Φλόριντα των Η.Π.Α. σχηματίστηκαν από τους Ian Hronek στο μπάσο, Mike Amador στα ντραμς και Nate Peterson σε κιθάρα και φωνητικά οι ταλαντούχοι Weltesser, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν μέσω της Prosthetic Records την δεύτερη συνολικά δουλειά τους μα πρώτη με full length μορφή, η οποία φέρει τον υπέροχο τίτλο Crestfallen.
 
Πρόκειται για έναν εξαιρετικό δίσκο με περιεχόμενο έξι κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 34 λεπτών, τα οποία κολακεύονται από την ωμή και ογκώδη παραγωγή του Crestfallen, που μαρτυρά το τραχύ heavy ταμπεραμέντο των Weltesser, το ντεμπούτο άλμπουμ των οποίων διακρίνεται εκτός όλων των άλλων και για το σκοτεινό κι απόκοσμης ομορφιάς του artwork.
 
Οδύνη και πόνος είναι τα δυο συναισθήματα, που κυριαρχούν στους στίχους του βασανιστικά σαγηνευτικού Crestfallen και sludge όλεθρο σκορπά με μονολιθική μανία η στιβαρή κιθάρα των Weltesser, τα leads και riffs των οποίων στάζουν doom φαρμάκι και ξεχειλίζουν από noise όπιο, αναδεικνύοντας έτσι φανταστικά την ελώδη crust ιδιοσυγκρασία και τα punk τους ψήγματα.
 
Συμπαγές είναι το τεραστίου εκτοπίσματος rythm section των Weltesser στο νέο πόνημα τους, το οποίο χρωστά στο μεστό μπάσο τη νωχελική και χειμαρρώδη συνάμα fuzz ευωδία του, που ζέχνει ακραία heavy αρώματα κι οφείλει στο αργόσυρτο και μανιώδες groove των ντραμς, που καλύπτει με την death του αύρα το έξοχο Crestfallen τα κατακλυσμιαία του doom αρώματα.
 
Αγριάδα ισχνής crust υφής και hardcore μίσος μαρτυρούν αμφότερα τα βορβορώδη και τα σχιστά brutal φωνητικά των Weltesser στο μίζερα γοητευτικό κι απολαυστικό Crestfallen, στο οποίο τα σκαιά punk ρινίσματα των δημιουργών του συνυπάρχουν αρμονικά με την doom ευωδία και τις πυκνές sludge σκιές, που σκεπάζουν σωστά τον extreme metal πυρήνα τους.
 
Τρομακτικά όμορφο και ζοφερά σαγηνευτικό είναι το εφιαλτικά παραμυθένιο Crestfallen, που μας ταξιδεύει σε κλειστοφοβικά doom σοκάκια πνιγμένα σε βαριές hardcore αναθυμιάσεις και μες από αχνές crust ατραπούς μας οδηγεί σε death μυρωδιάς punk ηχοτοπία, εκεί όπου οι φοβεροί Weltesser υφαίνουν αβυσσαλέας fuzz γοητείας sludge ηχοχρώματα. Εξαιρετικό.
 
Weltesser: Bandcamp / Facebook
Prosthetic Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου