Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ordos - House Of The Dead

 
Προς τα τέλη του 2011 και τις αρχές του 2012 σχηματίστηκαν στην Ουψάλα της Σουηδίας οι σταθερά ανερχόμενοι Ordos, που απαρτίζονται από τους Emil στην φωνή, Andre και Gustav στις κιθάρες, Martin στο μπάσο και Max στα ντραμς, οι οποίοι στα τέλη του περασμένου Γενάρη κυκλοφόρησαν το δεύτερο full length άλμπουμ τους υπό τον έξοχο τίτλο House Of The Dead.
 
Συνολικής διάρκειας 43 λεπτών είναι τα έξι κομμάτια του χορταστικού κι εξόχως απολαυστικού House Of The Dead και μαγευτικό το λάγνα ερεβώδες artwork του, που ταιριάζει γάντι στους occult αισθητικής κι αχνής horror αύρας στίχους του, ενώ ειδικής μνείας αξίζει και η παραγωγή του, που με την ογκώδη της διαύγεια κολακεύει τα νέα και περιπετειώδη κομμάτια των Ordos.
 
Δυναμικά riffs άλλοτε με ισχυρές traditional doom αναφορές κι άλλοτε με σκληρό metal άρωμα κλασσικής υφής πλέκουν συνεχώς οι ορμητικές κιθάρες των Ordos στο εξαιρετικό κι εκρηκτικό House Of The Dead και υφαίνουν συνάμα σκονισμένα με desert άμμο leads και αβυσσαλέας stoner ιδιοσυγκρασίας solos, εμπλουτίζοντας έτσι σωστά την σκληρή του heavy rock υπόσταση.
 
Φωνητικά καθαρά και παθιασμένα εναλλάσσονται συχνά πυκνά κι επιτυχώς πότε με σχιστές κραυγές και πότε με βορβορώδη brutal ουρλιαχτά προσφέροντας θεατρικότητα στην ερμηνεία των σκοτεινών στίχων του House Of The Dead και αναδεικνύοντας παράλληλα τις κλασσικές κι ελεγχόμενες extreme αναφορές των φοβερών Ordos, καθώς και τα proto metal τους στοιχεία.
 
Μεστό είναι το μπάσο των τρομερών και άκρως ανερχόμενων Ordos στο νέο τους πόνημα, το οποίο και διανθίζει επιτυχώς με αχνές fuzz αιχμές, ενώ ρωμαλέα είναι τα τύμπανα στο φλογερό κι άκρως διασκεδαστικό House Of The Dead, το οποίο στολίζουν αρμονικά με groove πυρίτιδα, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά τόσο στην ομαλή ροή, όσο και στην εν γένει ηχητική του ποικιλία.
 
Νωχελικές desert rock σκιές γαλήνια σκεπάζουν αμφότερα τα παραδοσιακά metal ψήγματα των Ordos και τα στιβαρά traditional doom στοιχεία τους, ενώ η σχεδόν ανεπαίσθητη και υφέρπουσα fuzz ψυχεδέλεια του House Of The Dead απογειώνεται από το έμφυτο τους stoner τσαγανό και την σπιρτόζικη occult rock αύρα, που διακρίνει την proto metal ευωδία του heavy μοτίβου τους.
 
Ψήγματα blues νοοτροπίας διακρίνουν, τόσο τα χειμαρρώδη stoner αρώματα του εξαίρετου House Of The Dead, όσο και τις θολές proto metal πινελιές του, οι οποίες χάρη στην αχαλίνωτη φαντασία και την ατίθαση έμπνευση των Ordos εδώ συμπλέκονται όμορφα με τις αχνές desert αποχρώσεις και την μοντέρνας heavy rock υφής παραδοσιακή τους doom ταυτότητα. Υπέροχο.
 
Ordos: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου