Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ritual Haze - Machine Sun

 
Λιγοστές είναι οι πληροφορίες για τους εκ Ρωσίας ορμώμενους και μάλλον σχετικά νέους στο heavy κουρμπέτι Ritual Haze, που αν δεν κάνω λάθος απαρτίζονται μόλις από έναν μουσικό και πιο συγκεκριμένα από τον Maksim Morozov σε κιθάρα και μπάσο, ο οποίος τον περασμένο Γενάρη κυκλοφόρησε το παρθενικό του πόνημα σε digital μορφή με τίτλο Machine Sun.
 
Πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 38 λεπτών περιέχει το χορταστικό και ταξιδιάρικο Machine Sun, το οποίο διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του και μας οδηγεί με όχημα τον συνθετικό κι εκτελεστικό οίστρο των Ritual Haze σε σκοτεινά rock σοκάκια και ηλιοκαμένες heavy ατραπούς μες από stoner υφής drone μονοπάτια και ψυχεδελικά doom ηχοτοπία.
 
Στιβαρό και ογκώδες είναι το μεστό μπάσο από τους εξαίρετους Ritual Haze στο απολαυστικό Machine Sun, στο οποίο χαρίζει αχνές desert αποχρώσεις και του προσφέρει άπλετο ηχητικό βάθος και όγκο συνάμα και λιτά μα γεμάτα occult rock σπιρτάδα τα μάλλον διακριτικά ντραμς, που με απλότητα και δεξιοτεχνία κρατούν εξαίσια τα περιπετειώδη του ηχητικά μπόσικα.
 
Κινητήριος μοχλός όμως του εξαιρετικού Machine Sun θαρρώ, πως είναι η ατίθαση κιθάρα, που πλέκει άλλοτε αμαρτωλής drone γοητείας και doom αύρας riffs και άλλοτε υφαίνει αβυσσαλέας desert ομορφιάς leads, που μαρτυρούν αμφότερες την αγάπη των Ritual Haze για τον σκληρό κι ωμό stoner ήχο και την αγνή λατρεία τους για την αχνής vintage υφής occult ψυχεδέλεια.
 
Γαλήνιες heavy rock μελωδίες και θερμές desert αποχρώσεις, που ευωδιάζουν doom ζεστασιά σκαρώνουν συνεχώς οι ελπιδοφόροι Ritual Haze στο εξαιρετικό τους ντεμπούτο, ενώ σχεδόν ανεπαίσθητης occult αύρας είναι τα μεθυστικά drone ρινίσματα του μειλίχιου Machine Sun και διάφανες είναι οι βαριές metal αιχμές, που φέρει η μαγευτική του stoner ψυχεδέλεια. Έξοχο.
 
Ritual Haze: Bandcamp / Tumblr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου