Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

The Good Kind Of Mushroom - Matsutaken

 
Ήτανε αρχές Γενάρη του 2015 όταν στο Τέξας δημιουργήθηκαν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι και ανερχόμενοι The Good Kind Of Mushroom από τον Julian σε κιθάρες, πιάνο και μπάσο και από τον Adam σε ντραμς και φωνή, οι οποίοι τούτες τις μέρες κυκλοφορούν σε digital μορφή μονάχα το νέο πόνημα τους, που έχει μορφή full length και φέρει τον έξοχο τίτλο Matsutaken.
 
Πενήντα λεπτά σχεδόν διαρκούν συνολικά οι έντεκα συνθέσεις, που περιέχει το χορταστικό κι εξαιρετικά περιπετειώδες Matsutaken, το οποίο ξεχωρίζει για το χρωματιστό ψυχεδελικής υφής artwork του και διακρίνεται για την αψεγάδιαστη πραγματικά παραγωγή του, που απογειώνει με την οργανική της διαύγεια την επιεικώς εξαιρετική απόδοση των The Good Kind Of Mushroom.
 
Αβυσσαλέα κι εξόχως εθιστικά stoner ηχοχρώματα συμπλέκονται σε μια μάχη αέναη με την έμφυτη blues σπιρτάδα και το ανόθευτο rock τσαγανό των The Good Kind Of Mushroom και αναδεικνύουν φανταστικά τις πυκνές και μάλλον διακριτικές doom σκιές, που καλύπτουν απαλά τα σκαιά jazz και metal ψήγματα του Matsutaken και της υφέρπουσας του heavy ψυχεδέλειας.
 
Χειμαρρώδη και ορμητικά riffs από την ηλεκτρική κιθάρα σε πρωτόγονο metal ύφος και με συμπαγή stoner αρώματα συμπληρώνουν εξαιρετικά τα παραδοσιακής doom rock υφής solos και τα σκληρής blues ευωδίας leads της, ενώ ταιριάζουν άψογα με την ατίθαση ακουστική κιθάρα και το μεθυστικό πιάνο, καθιστώντας έτσι άκρως ποικίλο το ήδη πλούσιο ηχητικά τελικό σύνολο.
 
Ιδιαιτέρως μεστό και συμπαγές είναι το μπάσο των The Good Kind Of Mushroom στο νέο τους άλμπουμ κι εξαιρετικά σημαντικός ο ρόλος του στο ηχητικό βάθος και τον όγκο του μαγευτικού Matsutaken, ενώ με αχνής prog αύρας groove σπιρτάδα το πασπαλίζουν έξοχα τα στιβαρά και ρωμαλέα ντραμς, που με απαράμιλλη δεξιοτεχνία κρατάνε πολύ σφιχτά τα ηχητικά του μπόσικα.
 
Καθαρή είναι πάντοτε η retro αισθητικής φωνή των The Good Kind Of Mushroom και διανθίζει με αχνές vintage αναθυμιάσεις το δροσερό Matsutaken, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή του ροή κι επιτρέποντας στους δημιουργούς του να ξεδιπλώσουν σε όλο τους το μεγαλείο τον συνθετικό κι εκτελεστικό τους οίστρο, απόρροια των οποίων είναι η ενθουσιώδης τους jam ιδιοσυγκρασία.
 
Εντυπωσιακό είναι εν ολίγοις το συναρπαστικό Matsutaken από τους πολλά υποσχόμενους The Good Kind Of Mushroom, οι οποίοι δημιούργησαν από όλες τις απόψεις έναν εξαιρετικό δίσκο, που στάζει heavy ποιότητα και βρίθει rock φρεσκάδας, χαρίζοντας μας ένα πραγματικό διαμάντι, που ξεχειλίζει φαντασία και μαρτυρά την αχαλίνωτη τους έμπνευση. Φαντασμαγορικό.
 
The Good Kind Of Mushroom: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου