Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Bandito - II



Οι Ολλανδοί Bandito είναι μια πολύ νέα μπάντα, αφού, αν δεν απατώμαι, δημιουργήθηκαν μόλις το 2009 στην πόλη Nijmegen, αλλά έχουν προλάβει ήδη να κυκλοφορήσουν δυο EP κι ένα single. Οι δουλειές αυτές, μας έδειξαν την μουσική κατεύθυνση που η μπάντα επέλεξε, κι αυτή δεν είναι άλλη από το stoner rock, το οποίο όμως έχουν διανθίσει με ολίγη από ψυχεδέλεια ενώ, το hard rock feeling, που έχει η μουσική τους, είναι εμφανέστατο και προσδίδει μια αίσθηση φρεσκάδας στον ήχο τους ενώ, αξίζει να αναφερθεί πως διανέμουν τη μουσική τους δωρεάν, μέσα από τα διάφορα site, στα οποία φιλοξενούνται.

Η δεύτερη κυκλοφορία τους, τιτλοφορείται ΙΙ και περιέχει τέσσερα κομμάτια ενώ, η συνολική της διάρκεια δεν ξεπερνά τα 19 λεπτά, κάτι που είναι λογικό μιας και δεν πρόκειται για full length δίσκο, αλλά για EP. Ένα EP, πολύ καλό, που περιέχει ξεσηκωτικά τραγούδια, που σε παρασέρνουν στο ρυθμό τους, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Η παραγωγή είναι πολύ καλή καθώς, όλα τα όργανα ακούγονται σωστά ενώ, η απόδοση της μπάντας είναι δυναμική και εκτός από γνώση μουσικής, φανερώνει και την ύπαρξη ταλέντου. Ταλέντο, που με το ρυθμό που δουλεύουν τούτοι εδώ, είμαι σίγουρος πως δεν θα χαραμιστεί.

Ελπιδοφόρα μηνύματα από τη χώρα της τουλίπας, μιας και το συγκεκριμένο συγκρότημα, μοιάζει και είναι αποφασισμένο να αφήσει το στίγμα του στη heavy rock μουσική. Οι studio δουλειές τους είναι πολλά υποσχόμενες ενώ, οι Live εμφανίσεις τους, σύμφωνα με τα όσα πήρε το μάτι μου στο Internet, πρέπει να σφύζουν από ενέργεια. Ανυπομονώ λοιπόν, για μια ολοκληρωμένη δουλειά από τους Bandito, μιας και το δεύτερο EP τους, είναι πολύ καλό, αλλά είναι και πολύ μικρό σε διάρκεια. Θέλω κι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου