Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Serpentcult - Raised By Wolves


Οι Serpentcult δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2006, στο Βέλγιο, ως τρίο, αλλά, ένα χρόνο αργότερα, προστέθηκε στο συγκρότημα και η τραγουδίστρια -με την οποία κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο EP, όπως και το ντεμπούτο Full Length τους, το 2007 και το 2008 αντίστοιχα. Στις αρχές του 2010, η κοπέλα που χειριζόταν τα φωνητικά αποχώρησε από το συγκρότημα οριστικά, κάνοντας πολλούς να νομίζουν πως το συγκρότημα βάδιζε προς τη διάλυση. Όμως, τελικά το συγκρότημα αποφάσισε να συνεχίσει και μάλιστα στην αρχική του μορφή, δηλαδή, ως τρίο. Μια απόφαση, που αντιμετωπίστηκε με ένα σχετικό μούδιασμα από τους φίλους της μπάντας, αλλά όπως αποδεικνύεται με τον ολόφρεσκο δεύτερο δίσκο της μπάντας, Raised By Wolves, η αποχώρηση αυτή, επηρέασε την μπάντα θετικά και όχι αρνητικά.

Ο νέος δίσκος της μπάντας, κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και αποτελείται 4 κομμάτια ενώ, η διάρκειά του αγγίζει τα 40 λεπτά. Την παραγωγή έχει επιμεληθεί η ίδια η μπάντα -με την πολύτιμη βοήθεια του Greg Chandler των Βρετανών Esoteric, κάτι που σημαίνει πως ο ήχος του άλμπουμ είναι ιδιαίτερα βαρύς και δυναμικός. Η ατμόσφαιρα του δίσκου είναι καθηλωτική καθώς, η καλά κρυμμένη ένταση που επικρατεί σε όλη τη διάρκεια του άλμπουμ, την καθιστά σαγηνευτική. Η ροή του άλμπουμ είναι πολύ καλή και παρά τις μεγάλες διάρκειες των κομματιών, δεν βαριέσαι ούτε στιγμή ενώ, αξίζει να αναφερθεί πως ο δίσκος δεν είναι instrumental -παρά τη φυγή της τραγουδίστριας και τη μη αντικατάσταση της, μιας και υπάρχουν κάποια λιγοστά, μα πολύ καλά τοποθετημένα, φωνητικά, σε αυτόν.

Έπειτα από την προαναφερθείσα αποχώρηση, η μπάντα έπρεπε να δουλέψει πιο σκληρά, ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τα ως τώρα κεκτημένα. Κάτι που έγινε καθώς, η βελτίωση της μπάντας σε πολλούς τομείς, είναι εμφανέστατη. Συνθετικά, η μπάντα προχώρησε ένα βήμα παρακάτω καθώς, μεγάλωσε -δίχως να ξεχειλώσει, τις συνθέσεις της ενώ, η απόδοση και των τριών μελών της -που είναι πάρα πολύ καλή, συμπεριλαμβάνεται στα θετικά του άλμπουμ. Οι κιθάρες -που είναι χαμηλά κουρδισμένες, μας προσφέρουν απλόχερα, μελαγχολικά όμορφες μελωδίες ενώ, τα μεγαλειώδη riffs που παράγουν, έχουν μια 70'ς αισθητική. Ο ήχος, που η παραγωγή προσέδωσε στο μπάσο, είναι παχύς και βαθύς, κι αυτό ο μπασίστας το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο ενώ, τα ντραμς, είναι υπεύθυνα για την δημιουργία ενός μουσικού σεισμού καθώς, τα χτυπήματα που δέχονται είναι δυνατά.

Εν κατακλείδι, έχω την εντύπωση ότι οι Serpentcult με το νέο τους πόνημα, κατάφεραν να μετατρέψουν σε κάτι πολύ θετικό, την αρνητική επίδραση της απώλειας που είχαν καθώς, η δημιουργικότητα τους βρήκε μεγαλύτερο χώρο για να εξελιχθεί, κι έτσι, το Raised By Wolves, μπορεί να έχει απολέσει την γυναικεία αύρα που είχαν οι προκάτοχοι του, αυτό όμως, δεν σημαίνει πως υπολείπεται σε κάτι από αυτούς. Για την ακρίβεια, νομίζω πως είναι η ποιοτικότερη δουλειά που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα αυτή η πολύ καλή μπάντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου