Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

The Dive - The Dive


Οι Αθηναίοι, The Dive, δημιουργήθηκαν το 2000 και το βιογραφικό τους είναι γεμάτο από live εμφανίσεις, πολλές εκ των οποίων έγιναν παρέα με σημαντικά ονόματα του heavy χώρου. Η δισκογραφική τους παρουσία -αν και η ύπαρξη τους στα μουσικά δρώμενα ξεπερνάει τα δέκα χρόνια, αποτελείται από μια και μόνο δουλειά, την ομώνυμη, η οποία ηχογραφήθηκε κάπου μέσα στο 2008 και live ως επί το πλείστον, αλλά τελικά κυκλοφόρησε πριν λίγους μόλις μήνες, με τη βοήθεια της Spinalonga Records, στο site της οποίας θα μεταφερθείτε αν κάνετε κλικ πιο πάνω -στο όνομα της, όπου θα βρείτε διαθέσιμο προς δωρεάν download τον εν λόγω εξαιρετικό -από πολλές απόψεις, δίσκο -και όχι μόνο.

Το The Dive, που διαρκεί περίπου 45 λεπτά και αποτελείται από 11 τραγούδια -αλλά κι ένα instrumental καλά κρυμμένο προς το τέλος του δίσκου κομμάτι, περιέχει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την μουσική της μπάντας, η οποία είναι επηρεασμένη από την αμερικάνικη 90's σκηνή κυρίως. Με άλλα λόγια, grunge, punk, garage, desert, ψυχεδέλεια, stoner, συνδυάζονται και αναμειγνύονται με εκπληκτικό τρόπο απ' το συγκρότημα, που σαν σφουγγάρι απορρόφησε τα καλύτερα σημεία από τις επιρροές του και τις φίλτραρε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, παρουσιάζοντας μας ένα ηχητικό απόσταγμα, πλούσιας περιεκτικότητας, μουσικής ωριμότητας, ιδιόμορφης ομορφιάς, μα και το κυριότερο: ένα μουσικό έργο ποιοτικό -με όλη τη σημασία της λέξης.

Η παραγωγή του δίσκου είναι εξαιρετική, οι συνθέσεις το ίδιο -δεν θα μπορούσε άλλωστε να ίσχυε κάτι άλλο, διότι αυτά που ακούμε στον δίσκο, είναι απόρροια δεκαετούς περιπλάνησης στα δαιδαλώδη σοκάκια της rock μουσικής. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τις μουσικές ικανότητες των τεσσάρων ατόμων που αποτελούν το συγκρότημα καθώς, πέρα απ΄τον χρόνο που χρειάζεται για να βγάλεις ένα τέτοιο άλμπουμ, απαιτούνται και κάποια ακόμη πολύ σημαντικά συστατικά: το ταλέντο, το μεράκι, αλλά και η σκληρή δουλειά. Όπως σωστά μαντεύετε, τούτοι εδώ, έχουν όλα τα παραπάνω στοιχεία και μάλιστα, σε υπερθετικό βαθμό.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά παραπάνω για τους The Dive και το ομώνυμο ντεμπούτο τους, αλλά νομίζω πως κάτι τέτοιο θα ήταν περιττό, διότι θεωρώ προτιμότερο να σας προτείνω να ακούσετε τον δίσκο με την πρώτη ευκαιρία και εάν σας αρέσει -κάτι που θεωρώ δεδομένο, να αγοράσετε και την φυσική του κόπια -το artwork της οποίας είναι εξαίσιο, κάτι που μπορείτε να κάνετε επικοινωνώντας με την μπάντα μέσω email. Κλείνοντας, θέλω να πιστεύω ότι οι live εμφανίσεις τους δεν θα περιοριστούν, αλλά θα παραμείνουν συχνές, διότι για κάποιο άγνωστο λόγο, ανήκω σε εκείνους που δεν τους έχουν δει ακόμη ζωντανά, κάτι που ελπίζω να αλλάξει το συντομότερο, μιας και οι φήμες που θέλουν τις συναυλίες τους να είναι δυναμίτες, τελευταία εντείνονται επικίνδυνα. Μέχρι όμως να μου/μας δοθεί αυτή η ευκαιρία, ο δίσκος θα παίζει στο repeat, διότι αν δεν το καταλάβατε ήδη.. τα σπάει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου