Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Thousand Codes - A Womb For Horus


Δεν έχουν συμπληρώσει ούτε 12 μήνες ζωής -καθώς δημιουργήθηκαν κάπου στα μέσα του φθινοπώρου του 2010, οι προερχόμενοι από την γαλλική πόλη Νάντη, Thousand Codes, κι όμως, πρόλαβαν και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, A Womb For Horus, λίγους μήνες πριν, που αποτελείται από 4 κομμάτια -τα πρώτα που έγραψε ποτέ η μπάντα, κι έχει διάρκεια περίπου 18 λεπτά.

Η μουσική τους έχει ως βάση το stoner ενώ, σύμφωνα με τη μπάντα, αυτό που παίζουν ονομάζεται post-stoner. Βέβαια, δεν λείπουν τα πιο doomy ή/και sludgy στοιχεία ενώ, αν πω ότι δεν διέκρινα και λίγο grundge στη μουσική τους, θα ήμουν ψεύτης και κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελα. Τώρα, όσον αφορά το post που η μπάντα αναφέρει, δεν μπορώ να πω ότι διέκρινα κάτι τέτοιο, αλλά για να το λένε τα παιδιά, κάποιο λόγο θα έχουν.

Η παραγωγή του EP είναι αρκετά καλή και δυνατή ενώ, το ότι δεν είναι πεντακάθαρη λογίζεται στα συν και όχι στα μείον, μιας και όλα τα όργανα ακούγονται σχετικά καλά. Μιλώντας για όργανα, να πω πως η απόδοση της μπάντας είναι καλή καθώς, σου δίνει την εντύπωση ότι τα παλικάρια ξέρουν να παίζουν και να γράφουν μουσική ενώ, το δέσιμο τους μοιάζει πολύ καλό.

Η κιθάρα παράγει ωραία riffs ενώ, το κάτι σαν solo που υπάρχει σε ένα κομμάτι -στο τελευταίο του EP, είναι αρκετά καλό και ταιριαστό με τις υπόλοιπες νότες του τραγουδιού. Στο μπάσο γίνεται καλή δουλειά, αν και για να πω την αλήθεια, θα το ήθελα λίγο πιο δυνατό. Τα ντραμς είναι απίστευτα δυναμικά και έχω την εντύπωση πως το ταλέντο του ντράμερ, πρέπει να περισσεύει -πραγματικά ωραίος ο τύπος. Το γρέζι της φωνής του τραγουδιστή είναι αυτό που δίνει το κάτι παραπάνω σε αυτόν τον τομέα ενώ, ο συνδιασμός Hetfield meets Garcia, που τα φωνητικά μου έφεραν στο νού, είναι τρομερός.

Πρώτο δείγμα θετικό λοιπόν, για τους Γάλλους Thousand Codes, που δείχνουν ότι "το έχουν" στην παρθενική τους προσπάθεια, η οποία είναι και αυτοχρηματοδοτούμενη καθώς, όλα τα επιμελήθηκε η ίδια η μπάντα ενώ, όπως μάλλον μαντεύετε, το EP τους, διατίθεται απευθείας από τη μπάντα, χωρίς τη μεσολάβηση κάποιας δισκογραφικής και μπορείτε να το αποκτήσει έναντι χαμηλού αντιτίμου, αν κάνετε ένα κλικ εδώ. Κάτι που προτείνεται, μιας και τα παλικάρια έχουν κάνει καλή δουλειά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου