Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Traitors Return To Earth - Smoke Screen


Πριν από περίπου ένα χρόνο -τον Ιούλη του 2010 για την ακρίβεια, δημιουργήθηκαν στο Ohio των Η.Π.Α. οι Traitors Return To Earth, με μοναδικό σκοπό να παίξουν όσο πιο δυνατά κι όσο πιο heavy γίνεται -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μουσική τους να περιγράφεται ως doomy sludge -από το οποίο όμως, δεν λείπουν τα drone ψήγματα.

Περίπου εδώ και δύο εβδομάδες, κυκλοφορεί η παρθενική τους δουλειά, Smoke Screen, η οποία, έχει ήδη προλάβει να κάνει θόρυβο γύρω από το όνομα της μπάντας -και δίκαια κατά τη γνώμη μου καθώς, το αποτελούμενο από 5 κομμάτια και διαρκείας περίπου 31 λεπτών EP, είναι ένα πολύ καλό πρώτο δείγμα γραφής από μια πολλά υποσχόμενη μπάντα.

Η παραγωγή είναι αρκετά καλή ενώ, οι συνθέσεις παρόλο που δεν κρύβουν κάποια καινοτομία, μπορούν να χαρακτηρισθούν πολύ καλές καθώς, οι ιδέες τους, που είναι εμπνευσμένες από μπάντες όπως οι Black Sabbath, Sleep, High On Fire, Electric Wizard, δεν είναι κόπιες των προαναφερθέντων σχημάτων, αλλά αυθεντικά, ολοκληρωμένα και ολόφρεσκα κομμάτια-δυναμίτες, που έχουν τα δικά τους ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Με την κυκλοφορία του EP αποχώρησε ο μπασίστας της μπάντας, αλλά οι υπόλοιποι τρεις δεν πτοούνται καθώς, αν κρίνω από την διαδικτυακή τους δραστηριότητα, δεν σκοπεύουν να τα παρατήσουν -και καλά θα κάνουν εδώ που τα λέμε, μιας και είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν και έχω την εντύπωση πως δεν είμαι ο μόνος που θα ήθελε να συνεχίσουν την προσπάθεια, μιας και το feedback εκεί έξω είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τούτη τη μπάντα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως δεν ανήκουν σε κάποια δισκογραφική εταιρεία και έτσι διανέμουν μόνοι τους το πόνημά τους, που μπορείτε να το αποκτήσετε -με οποία τιμή εσείς ορίσετε, κάνοντας ένα κλικ εδώ. Περιττό να αναφέρω πως τέτοιες προσπάθειες καλό είναι να τις στηρίζουμε -και ειδικά εάν το ηχητικό αποτέλεσμα είναι τόσο καλό, όσο το παρόν EP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου