Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Θερινές Σταγόνες Δροσιάς


Ο Αύγουστος -σχεδόν εξ' ολοκλήρου, αλλά και οι τελευταίες μέρες του Ιούλη, αποτελούν παραδοσιακά για τους κατοίκους της χώρας μας, την περίοδο των διακοπών καθώς, οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα, αλλά και η διάθεση για δουλειά, αυξάνονται και μετριάζονται, αντίστοιχα, αυτή την περίοδο. Όμως, τα μουσικά νέα -όπως και τα υπόλοιπα άλλωστε, που ως επί το πλείστον είναι άσχημα αυτήν την περίοδο για όλους μας, συνεχίζουν να τρέχουν.

Στο διάστημα των διακοπών μου, είχα την ευκαιρία να ακούσω αρκετούς νέους δίσκους, αλλά προς το παρόν λέω να μην γράψω κάτι σχετικό, μιας και κάτι τέτοιο χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση -πράγμα που όπως μαντεύετε δεν διαθέτω αυτή τη στιγμή, διότι το μυαλό περιφέρεται ακόμη σε κάποια ακρογιαλιά. Όμως, λέω να κάνω μια μικρή αναφορά σε μερικά νέα, που ίσως έχουν διαφύγει την προσοχής σας, μιας και είναι τέτοιες οι μέρες, που λογικά, οι περισσότεροι θα σκέφτεστε την επόμενη βουτιά, το επόμενο κοκτέιλ, ή κάτι αντίστοιχο.

Στις 28 του τρέχοντος μήνα, θα πραγματοποιηθεί στην πανέμορφη πόλη των Χανίων, το Chania Rock Festival, που πρωτοεμφανίστηκε το 2002 αν δεν απατώμαι και φέτος θα πραγματοποιηθεί για 4η φορά, αν φυσικά δεν κάνω κάποιο λάθος. Headliners θα είναι οι Rotting Christ ενώ, μπάντες όπως οι Anorimoi και οι Nightstalker θα πατήσουν το σανίδι του festival, με τα ντόπια κι ανερχόμενα συγκροτήματα, να υπόσχονται πως θα τα δώσουν όλα για να κλέψουν λίγη απ' την δόξα των προαναφερθέντων και ήδη γνωστών και καταξιωμένων, σχημάτων. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά, εδώ

Στις 5 του Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει η νέα δουλειά των Βρετανών και πολυαγαπημένων του ελληνικού κοινού Anathema, η οποία, θα τιτλοφορείται Falling Deeper και θα περιέχει ακουστικές και ορχηστρικές επανεκτελέσεις παλαιότερων και κλασικότατων κομματιών τους ενώ, μια πρώτη γεύση από αυτόν το δίσκο θα πάρετε, αν κάνετε ένα κλικ εδώ.  Δύο εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα στις 20 του Σεπτέμβρη, θα κυκλοφορήσει το Heritage, που θα αποτελέσει την δέκατη full length κυκλοφορία των Σκανδιναβών Opeth. Ως τότε, μπορούμε να βολευτούμε με το τραγούδι, The Devil's Orchard, που βρίσκεται εδώ.

Οι Pain Of Salvation, κυκλοφορούν στις 26 Σεπτέμβρη το Road Salt Two -το οποίο οφείλω να ομολογήσω πως περιμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία, ενώ, λίγες μέρες αργότερα, στις 14 του Οκτώβρη (Θεσσαλονίκη-Principal Club Theater) και μια ημέρα μετά, στις 15 του μήνα, (Αθήνα-Fuzz), θα μας επισκεφθούν για δύο μοναδικές -θέλω να πιστεύω συναυλίες. Το ίδιο θα κάνουν και οι Sodom τον Νοέμβρη, οι οποίοι όμως δεν θα αρκεστούν σε Αθήνα (An Club 26/11) και Θεσσαλονίκη (Eightball Club 24/11) καθώς, στις 25 του μήνα, θα εμφανιστούν στα Ιωάννινα (Boxx Club) ενώ, στις 27/11 θα επισκεφθούν -για πρώτη φορά, την Κύπρο, για μια μοναδική συναυλία στο Avlea Live Stage της Λευκωσίας. Τους Γερμανούς θα συνοδεύουν οι Κύπριοι thrashers Blynt ενώ, δεν αποκλείεται να εμφανισθούν κι άλλες -τοπικές κυρίως, μπάντες, σε κάποια από τα lives. Τέλος, καλό θα ήταν να μην περάσει απαρατήρητη η ανακοίνωση που θα βρείτε αν κάνετε ένα κλικ εδώ. Φαίνεται πως το ερχόμενο φθινόπωρο θα είναι ιδιαιτέρως καυτό για τους Έλληνες -όχι μόνο όσον αφορά τα κοινωνικά, πολιτικά ή οικονομικά ζητήματα, αλλά και όσον αφορά τα δρώμενα στο χώρο της σκληρής μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου