Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Dala Sun - Gegenschein


Οι Πατρινοί Dala Sun δημιουργήθηκαν το 2010 και λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησαν τον πρώτο, σχεδόν ομώνυμο, αλλά και αυτοχρηματοδοτούμενο, δίσκο τους, Sala Dun, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς το μείγμα stoner/doom με rock n roll χαρακτήρα και punk αύρα, αποδείχθηκε άκρως εκρηκτικό κι εξόχως ενδιαφέρον. Δυο χρόνια μετά, τα παλικάρια από τις καρναβαλικές λασπουριές επιστρέφουν με τον δεύτερο δίσκο τους, Gegenschein, ο οποίος εκτός των άλλων, μοιράζεται την ίδια diy ιδεολογία με τον προκάτοχο του.

Για ακόμη μια φορά, όλα έχουν γίνει από την ίδια την μπάντα, καθώς τα άτομα, που την απαρτίζουν είναι αυτά, που με περίσσιο μεράκι επιμελήθηκαν την ηχογράφηση, την παραγωγή, αλλά και το υπέροχο και βουκολικής αισθητικής artwork του δίσκου. Ενός δίσκου, που αποτελείται από 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 38 λεπτών, ενώ το εν λόγω άλμπουμ, πρόκειται να κυκλοφορήσει σε 12" βινύλιο στις αρχές του ερχόμενου Μάη, άμα τη επιστροφή της μπάντας από την κεντροευρωπαϊκή της τσάρκα. Ως τότε, μπορείτε να ακούσετε τον δίσκο στην ολότητα του εδώ, αλλά και να τον κατεβάσετε δωρεάν κάνοντας κλικ, εδώ.

Ο ήχος των Dala Sun μοιάζει περισσότερο κατασταλαγμένος αυτή τη φορά, καθώς τα stoner στοιχεία κυριαρχούν σε αυτόν, ενώ τα rock 'n' roll και punk ψήγματα παραμένουν στην μουσική τους, αν κι έχουν χάσει την πρωτοκαθεδρία από τα desert rock ηχοχρώματα, τα οποία έχουν επιτυχώς διανθιστεί με γενναίες ποσότητες fuzz, ενώ σε ορισμένα κομμάτια, ξεχωρίζει η σχεδόν crossover thrash τεχνοτροπία, που αποτελεί το κερασάκι στη λασπωμένη, μα συνάμα, γευστικότατη ηχητική τούρτα, που φέρει τον εύγλωττο τίτλο: Gegenschein.

Η απόδοση της μπάντας είναι εξαιρετική, ενώ απογειώνεται από την μεστή παραγωγή. Οι κιθάρες παράγουν πιασάρικα και άκρως δυναμικά riffs, τα οποία δεν δυσκολεύονται να σε σαγηνεύσουν, ενώ τα solos τους σε ξεμυαλίζουν από την πρώτη κιόλας νότα τους. Το μπάσο groovάρει ασύστολα, ενώ συνεργάζεται άψογα τόσο με τις κιθάρες, όσο και με τα ντραμς, τα οποία κρατάνε τα μπόσικα με εντυπωσιακή συνέπεια. Τα φωνητικά έχουν δέσει υπέροχα με το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, ενώ τα διάφορα samples λειτουργούν ευεργετικά για την εξέλιξη των κομματιών, καθιστώντας έτσι εκπληκτική, την ήδη εξαιρετική ροή του δίσκου.

Οι Dala Sun ξεπέρασαν με χαρακτηριστική ευκολία τον πήχη με τις υψηλότατες προσδοκίες, που είχε δημιουργήσει το πολύ καλό ντεμπούτο τους, καθώς το Gegenschein είναι εξαιρετικό από όλες τις απόψεις, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός, πως συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ακμάζουσας κι ανεξάρτητης εγχώριας heavy σκηνής, μιας και προέρχεται από μια μπάντα του diy χώρου, που γνωρίζει, πως να αναδείξει το πλούσιο ταλέντο της. Κλείνοντας, νιώθω, πως οφείλω να σας προτρέψω, όχι μόνο να ακούσετε, αλλά και να στηρίξετε με όποιον τρόπο μπορείτε τούτη την άρτια κυκλοφορία, διότι ειλικρινά, πιστεύω, πως το αξίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου