Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

If These Trees Could Talk - Red Forest


Υπάρχουν κάποιες μπάντες, όπως οι προερχόμενοι από το Akron του Ohio, If These Trees Could Talk, που με την μουσική τους, σου υπενθυμίζουν τον λόγο, που κάποτε άκουγες post rock. Ναι, το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα έχει κορεστεί σε μέγιστο βαθμό, αλλά οι γεννημένοι το 2006, If These Trees Could Talk, ανήκουν σε εκείνες τις μπάντες, που καλό θα ήταν όλοι όσοι είχαν κάποτε καλή σχέση με τον post ήχο να τσεκάρουν, διότι τούτοι οι νεαροί Αμερικάνοι, είναι υπερβολικά καλοί για να χαθούν στην αιώνια κι αδηφάγο λήθη της post rock μουσικής.

Πρόσφατα, οι If These Trees Could Talk, κυκλοφόρησαν την δεύτερη full length και τρίτη συνολικά δουλειά τους, η οποία τιτλοφορείται Red Forest. Η συνολική διάρκεια του εν λόγω δίσκου αγγίζει τα 48 λεπτά, ενώ το περιεχόμενο του αποτελείται από 9 κομμάτια. Οι digital εκδόσεις του, αλλά και οι κόπιες σε cd, χαρακτηρίζονται ως αυτοχρηματοδοτούμενες και θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμες απευθείας από την μπάντα, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν κόπιες και σε μορφή βινυλίου, από την Science Of Silence Records, που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους εκδόσεις. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα NEMeadow Studios, ενώ την παραγωγή του επιμελήθηκε η ίδια η μπάντα, η οποία άφησε το mastering στον Will Putney. Τέλος, το οπτικό μέρος του άλμπουμ, επιμελήθηκε ο Charlie Wagers της κολεκτίβα Three Bears Design.

Η απόδοση και των πέντε μελών τούτης της άκρως ελπιδοφόρας μπάντας είναι επιεικώς φανταστική, ενώ οι μουσικές ιδέες των Tom Fihe (μπάσο), Cody Kelly (κιθάρα), Mike Socrates (κιθάρα), Zack Kelly (ντραμς) και Jeff Kalal (κιθάρα), είναι εντυπωσιακά όμορφες, καθώς δεν στερούνται πρωτοτυπίας, μιας και τούτοι οι εξαιρετικά ταλαντούχοι μουσικοί, κατάφεραν να κρατήσουν τα καλύτερα στοιχεία της post rock μουσικής, τα οποία και πλαισίωσαν υπέροχα με κάποιες καλά κρυμμένες prog πινελιές, οι οποίες αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα θυελλώδη ξεσπάσματα τους, τα οποία είναι αρκούντως heavy, ενώ το groove τους σε στιγμές ξεχειλίζει, καθιστώντας έτσι το ατμοσφαιρικά ορμητικό Red Forest, ιδιαιτέρως συναρπαστικό.

Νομίζω, πως οι If These Trees Could Talk, έχουν όλα τα φόντα για να ξεχωρίσουν από τον σωρό των post συγκροτημάτων, καθώς η μουσική τους χαρακτηρίζεται από αυθορμητισμό, ενώ οι μαγευτικές τους μελωδίες, δεν δυσκολεύονται να σε καθηλώσουν. Το απαράμιλλης ομορφιάς ηχητικό ταξίδι, που φέρει τον τίτλο Red Forest, έχω την εντύπωση, πως θα κλέψει τις καρδιές πολλών, ενώ για κάποιο περίεργο λόγο, αισθάνομαι, πως όσο πιο πολύ εκθειάζω τούτο το άλμπουμ, τόσο περισσότερο το αδικώ και γι' αυτό, θα περιοριστώ στη χρήση ενός επιθετικού προσδιορισμού, που θαρρώ, πως συνοψίζει τέλεια, την ταπεινή μου γνώμη: Ακαταμάχητο.


2 σχόλια:

  1. Παρότι το στυλ τους δεν διαφοροποιείται από τις παρα πολλές μπάντες που παίζουν post rock, αυτοί το κάνουν καλύτερα από τη συντριπτική πλειοψηφία τον υπολοίπων. Η περισσότερη ενέργεια μάλλον είναι το μυστικό αλλά και πάλι εμένα προσωπικά δε με κέρδισε, μέχρι τώρα τουλάχιστον. Ο μόνος post δίσκος τα τελευταία χρόνια που το κατάφερε είναι ο περσινός των *shels.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γεγονός, πως το Post rock έχει χάσει την περισσότερη από τη δυναμική του τα τελευταία χρόνια, αλλά κάτι τέτοιοι δίσκοι, μου υπενθυμίζουν ότι είναι ακόμη εδώ, έστω και σε ασθμάζουσα κατάσταση. Όσο για το *shels, τι να πω? Τα λόγια δεν αρκούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή