Τρίτη 1 Μαΐου 2012

SaturninE - SaturninE


SaturninE, είναι το όνομα μιας νεότευκτης και ιδιαιτέρως ελπιδοφόρας μπάντας από την Ιταλία, που πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε με την diy μέθοδο την πρώτη και ομώνυμη δουλειά της, που έχει τη μορφή demo. Η εν λόγω μπάντα, που μας ταξιδεύει με τις νοσηρές της μελωδίες στα πλέον σκοτεινά από τα heavy ηχοτοπία, έχει την βάση της μοιρασμένη σε τρεις πόλεις της γειτονικής μας χώρας και πιο συγκεκριμένα: στην Modena, στην Bologna και το Viterbo.

Το πρώτο πόνημα των SaturninE, που φήμες το θέλουν να έχει ηχογραφηθεί σε μια σπηλιά λίγο πιο έξω από την Μοντένα, διαρκεί περίπου 32 λεπτά, ενώ περιέχει 7 κομμάτια, ένα εκ των οποίων αποτελεί διασκευή στους Bathory. Την παραγωγή του, που κρατά την σωστή ισορροπία μεταξύ βρωμιάς και διαύγειας, έχει επιμεληθεί ο Adam Van Maledict, ο οποίος προσέδωσε στον ήχο του δίσκου μια blackened κι εξαιρετικά κολακευτική για τις συνθέσεις του, old school αύρα.

Το artwork, που συνοδεύει τούτο το πολύ καλό άκουσμα, πλαισιώνει με ιδανικό τρόπο τόσο το occult, όπως άλλωστε μαρτυρά και το εύγλωττο εξώφυλλο, στιχουργικό του περιεχόμενο, όσο και τις μολυσμένες του μελωδίες, οι οποίες συνδυάζουν άψογα το πικρό doom υπόβαθρο, τούτης της δημιουργημένης το 2011 μπάντας, με τα έντονα sludge στοιχεία της, ενώ η black αισθητική, που τις διαπερνά, καθιστά ακαταμάχητο, το ήδη σαγηνευτικό τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Η εν λόγω μπάντα, μπορεί να μην έχει συμπληρώσει ημερολογιακά έναν χρόνο ζωής, εντούτοις, οι πέντε μουσικοί, που την αποτελούν, παρουσιάζονται εξαιρετικά δεμένες μεταξύ τους, καθώς η Giulia (κιθάρα) συνεργάζεται αρμονικά με την Silvia (κιθάρα), ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται και η συνεργασία των Angelica (ντραμς) και Jex (μπάσο), που αποτελούν το στιβαρό rythm section των SaturninE, τα διαβολικά φωνητικά των οποίων, οφείλονται στην Laura.

Η απόδοση και των πέντε είναι πολύ καλή, καθώς οι κιθάρες, οι οποίες δεν στερούνται του fuzz από τον ήχο τους, πλέκουν δυναμικά κι άκρως πιασάρικα riffs, ενώ τα solos τους δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εθιστικά. Το μπάσο προσδίδει γενναίες ποσότητες groove στις συνθέσεις του SaturninE, οι οποίες απογειώνονται από τα εκρηκτικά σε στιγμές ντραμς, τα οποία συνοδεύουν με τον καλύτερο τρόπο τα προερχόμενα απ' τα βάθη της αβύσσου, φωνητικά.

Είναι γεγονός, πως οι SaturninE παρουσιάζουν έντονο ηχητικό ενδιαφέρον, καθώς οι βαλτώδεις μελωδίες τους, οι οποίες διακρίνονται για την παγωμένη κι ευωδιάζουσα σαπίλα ατμόσφαιρα τους, καλύπτουν με ένα κατάμαυρο πέπλο τα άκρως γοητευτικά ηχοχρώματα, που με περίσσιο ταλέντο ζωγράφισαν στον αρρωστημένο ηχητικό τους καμβά. Εξού και θαρρώ, πως τούτες οι ταλαντούχες δεσποινίδες, δεν θα αργήσουν να καθιερωθούν στην ακραία heavy σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου