Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Trippy Wicked & The Cosmic Children Of The Knight - Going Home


Από την Αγγλία προέρχονται οι δημιουργημένοι το 2006 Trippy Wicked & The Cosmic Children Of The Knight, οι οποίοι απαρτίζονται από τους Christopher West στα ντραμς, Pete Holland σε κιθάρες και φωνητικά και Dicky King σε μπάσο. Πρόσφατα, τούτη η ταλαντούχα μπάντα, η οποία ανήκει στον diy χώρο, κυκλοφόρησε μέσω της δικής της εταιρείας, Superhot Records, την δεύτερη επίσημη full length δουλειά της, Going Home.

Ο εν λόγω δίσκος αποτελείται από 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 42 λεπτών, τα οποία αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο από την μεστή παραγωγή του Tony Reed, που έκανε εκπληκτική δουλειά τόσο στη μίξη του άλμπουμ, όσο και στο mastering, ενώ άξιο μνείας είναι και το όμορφο artwork, που πλαισιώνει υπέροχα το ηχητικό περιεχόμενο του δίσκου, το οποίο αποτελείται από διάφορα κι εξίσου ενδιαφέροντα ηχοτοπία της heavy σκηνής.

Η απόδοση της μπάντας ξεχειλίζει ενέργεια, ενώ το δέσιμο της είναι εξαιρετικό. Ο Dicky, ο οποίος προσχώρησε στη μπάντα το Φθινόπωρο του 2008, συνοδεύει με το groovy και σε αρκετές στιγμές πνιγμένο στην παραμόρφωση μπάσο του, με εκπληκτικό τρόπο το σπιρτόζικο παίξιμο του Chris στα ντραμς, αν κι έχω την εντύπωση, πως την παράσταση κλέβει η τρομπέτα, που κάνει αισθητή την δυναμική της εμφάνιση σε κάποια απ' τα κομμάτια του δίσκου.

Ο Pete, ο οποίος ίσως σας είναι γνωστός από την συμμετοχή του στους πρωτοεμφανιζόμενους Stubb, μοιάζει και είναι εμφανώς βελτιωμένος στον τομέα των φωνητικών, καθώς η φωνή του ακούγεται πιο καθαρά από ποτέ, ενώ δεν λείπει η θεατρικότητα από την παθιασμένη ερμηνεία του. Τέλος, η δουλειά του τόσο στις ακουστικές, όσο και στις ηλεκτρικές κιθάρες, είναι φοβερή, καθώς οι ιδιαιτέρως trippy μουσικές του ιδέες σου καρφώνονται στο μυαλό.

Οι Trippy Wicked & The Cosmic Children Of The Knight ορίζουν τον ήχο τους ως: Goddam heavy experimental sleaze rock και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να διαφωνήσω με αυτήν την χιουμοριστική τους προσέγγιση, καθώς το doom μοτίβο της μουσικής τους διανθίζεται υπέροχα απ' τις φέρουσες vintage αύρα stoner μελωδίες τους, οι οποίες απογειώνονται απ' την blues ατμόσφαιρα, αλλά και από τα folk στοιχεία και desert ψήγματα, που τις διακρίνουν.

Οι μεθυστικά heavy συνθέσεις του Going Home δεν προσφέρουν κάτι ρηξικέλευθο στην αγαπημένη μας μουσική, αλλά τουλάχιστον, διατηρούν ανάγλυφη την ηχητική ταυτότητα τούτης της Βρετανικής μπάντας, καθώς μας προσφέρουν μπόλικες στιγμές τίμιου heavy rock, ενώ το γεγονός, πως ετούτο το πολύ καλό άκουσμα προσφέρεται προς download δια οποιουδήποτε αντιτίμου εσείς επιθυμείτε, το καθιστά ακόμη πιο ελκυστικό. Άρα, επενδύστε άφοβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου