Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Adjust - War?

 
Οι ταλαντούχοι κι ανερχόμενοι Adjust σχηματίστηκαν το 2002 στην Αθήνα ως μπάντα rock διασκευών, όμως από το 2008 κι έπειτα αποφάσισαν, ύστερα κι από κάποιες αλλαγές στη σύνθεση τους, πως οι διασκευές δεν είναι πλέον αρκετές κι έτσι ξεκίνησαν να συνθέτουν τα δικά τους κομμάτια με σκοπό κάποια στιγμή να κυκλοφορήσουν την παρθενική τους studio δουλειά.
 
Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και στις 14 του ερχόμενου Μάρτη θα λάβει χώρα στο Χυτήριο το release party, στο οποίο θα τους συνοδεύσουν οι Bent By Sorrow, του πρώτου τους δίσκου, ο οποίος φέρει το λιτό κι απέριττο τίτλο War? και περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας σχεδόν 30 λεπτών, τα οποία μας παρουσιάζουν εύγλωττα τον εκρηκτικό heavy rock ήχο των Adjust.
 
Η γεμάτη γρέζι φωνή του Δημήτρη κινείται συνεχώς πάνω στα brutal όρια, αν και ποτέ δεν τα ξεπερνά και χαρίζει έτσι μια αλήτικη αύρα στο War?, το οποίο χρωστά το στιβαρό και συμπαγές του ύφος, τόσο στο μεστό μπάσο του Τάκη, που του χαρίζει βάθος κι όγκο, όσο και στα ντραμς του Κωνσταντίνου, που πλημμυρίζουν τις συνθέσεις των Adjust με το απύθμενο groove τους.
 
Τα γυναικεία φωνητικά στη μοναδική guest εμφάνιση τους χαρίζουν μια εξόχως απολαυστική αιθέρια πινελιά στην αγριεμένη stoner υπόσταση του War?, ενώ ο Γρηγόρης κι ο Κυριάκος σκαρώνουν διαρκώς αιχμηρά και δυναμικά riffs σε διάφορους heavy ρυθμούς με τις κιθάρες τους και διανθίζουν το πρώτο πόνημα των Adjust με τα ατίθασα leads και τα σαλεμένα τους solos.
 
Ο δυνατός heavy ήχος των Adjust ευωδιάζει stoner πυρίτιδα και ζέχνει groove metal θειάφι, μιας και οι χορταστικές συνθέσεις του ρωμαλέου War?, οι οποίες μαρτυρούν το συνθετικό κι εκτελεστικό τους ταλέντο, φέρουν στο πασπαλισμένο με metal τσαγανό rock σκαρί τους, μια άκρως ισχυρή heavy πυγμή, αναδεικνύοντας έτσι υπέροχα το μουσικό τους ταμπεραμέντο.
 
Εν ολίγοις, η ντόπια και πάντα δραστήρια heavy σκηνή, πρόκειται σύντομα να υποδεχτεί στην αγκαλιά της ακόμη μια πολλά υποσχόμενη μπάντα, καθώς οι άκρως ελπιδοφόροι Adjust, που θα επιχειρήσουν σε λίγο καιρό δυναμικό μπάσιμο στην εγχώρια κι όχι μόνο δισκογραφία με το ορμητικό War?, θαρρώ ότι θα κλέψουν τις εντυπώσεις με την ειλικρινή stoner υπόσταση τους.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου