Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

The Flight Of Sleipnir - V.

 
Οι εξόχως ταλαντούχοι The Flight Of Sleipnir σχηματίστηκαν στο Κολοράντο πριν από 8 περίπου χρόνια από τον πολυπράγμων David Csicsely σε κιθάρα, φωνητικά, ντραμς κι artwork κι από τον πολυτάλαντο Clayton Cushman σε πλήκτρα, κιθάρα, φωνητικά και μπάσο, οι οποίοι συνεχίζουν την περιπετειώδη τους πορεία στα γεμάτα καταχνιά σοκάκια του heavy ήχου με τη νέα δουλειά τους, που κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου έτους από τη Napalm Records.
 
Το εν λόγω άκουσμα φέρει τον λιτό κι απέριττο τίτλο V. και περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 59 λεπτών, ενώ όπως και οι προηγούμενες δουλειές των The Flight Of Sleipnir, ξεχωρίζει τόσο για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, η οποία ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στην heavy διαύγεια και τη black metal αισθητικής lo-fi συννεφιά, όσο και για το επιεικώς θαυμάσιο artwork του, που κολακεύει τη μουσική κι εντείνει την έντονη σκανδιναβική αύρα των στίχων.
 
Η πέμπτη full length κυκλοφορία των The Flight Of Sleipnir οφείλει την λυρική της υφή στις εμπνευσμένες συνθέσεις τους, οι οποίες άλλοτε στηρίζονται στον αρχέγονο και σκοτεινό doom ήχο κι άλλοτε πατούν πάνω σε στιβαρές κι εμποτισμένες με αχνές stoner πινελιές, black φόρμες, ενώ τα έντονα folk metal στοιχεία του V., αναδεικνύουν την υφέρπουσα ψυχεδέλεια του, που με τις δυνατές viking αναθυμιάσεις της, πασπαλίζει τις σχεδόν ανεπαίσθητες epic αχτίδες του.
 
Τα δυναμικά ντραμς κρατούν με μαεστρία τα μπόσικα του V. και το μεστό μπάσο γεμίζει τις συνθέσεις του με τον όγκο και το βάθος του, ενώ οι κιθάρες πότε υφαίνουν ονειρικής υπόστασης ακουστικά μέρη και post αισθητικής εύθραυστα leads και πότε σκαρώνουν riffs σε διάφορους heavy ρυθμούς, εντείνοντας τα folk αρώματα των The Flight Of Sleipnir, τα οποία ξεπηδούν από το βουκολικό τους φλάουτο και μαρτυρώντας την εύθραυστη black γοητεία των πλήκτρων.
 
Ο σκοτεινός κι ονειρικά όμορφος μουσικός κόσμος του V. εκτός όλων των άλλων διακρίνεται και για την ποικιλία στα φωνητικά του, τα οποία άλλοτε έχουν γαλήνια χροιά και καθαρή υπόσταση κι άλλοτε εναλλάσσονται από σχιστά ουρλιαχτά σε μελωδικές ψαλμωδίες, ενώ η guest γυναικεία φωνή, αποθεώνει με την αισθαντική κι αιθέρια υφής της, τα παραμυθένια κι ερεβώδη συνάμα συναισθήματα, που γεννούν οι μαγεμένες και γλυκές μελωδίες των The Flight Of Sleipnir.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για ένα πραγματικά έξοχο άκουσμα, που θαρρώ ότι θα σας μαγέψει με τις αρκούντως heavy και λυρικά extreme συνθέσεις του, καθώς το εξαίρετο V. βρίθει έμπνευσης και προκαλεί εθισμό, χάρη στην ηχητική θέρμη του, η οποία αν κι αποπνέει οικειότητα, εντούτοις, μας παρουσιάζει νέες πτυχές από το πλούσιο ταλέντο των The Flight Of Sleipnir, χαρίζοντας έτσι στην απολαυστική μουσική τους, μια μεθυστική αίσθηση φρεσκάδας. Άκρως σαγηνευτικό.
 
The Flight Of Sleipnir: Official Website
Napalm Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου