Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Grusom - DIY Demo

 
Οι Grusom σχηματίστηκαν πριν από έναν χρόνο περίπου στη Δανία κι απαρτίζονται από πέντε άκρως ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Nicolaj στη φωνή, από τον Peter στο όργανο, από τον Jakob στα ντραμς κι από τους Dennis και Thomas στις κιθάρες, οι οποίοι τον Οκτώβρη της περασμένης πλέον χρονιάς, κυκλοφόρησαν την παρθενική τους δουλειά.
 
Το εν λόγω άκουσμα φέρει τον απέριττο, λιτό κι εξόχως περιγραφικό ως προς την μορφή του, τίτλο: DIY Demo και περιέχει 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας μόλις 16 λεπτών, ενώ διακρίνεται για την απαστράπτουσα διαύγεια της παραγωγής του, η οποία χαρίζει ένα θερμό κι αναλογικό άρωμα στο τελικό μουσικό σύνολο, απογειώνοντας έτσι τις δυναμικές συνθέσεις των Grusom.
 
Η παθιασμένη κι αισθαντική φωνή των Grusom διακρίνεται για το γρέζι και το συναίσθημα της, ενώ οι δυο κιθάρες άλλοτε σκαρώνουν riffs αρκούντως heavy σε κλασικούς rock ρυθμούς κι άλλοτε διανθίζουν το χορταστικό παρά το μικρό του δέμας, DIY Demo, με leads και solos, που μοιάζουν βγαλμένα μες από τα πλέον απολαυστικά ηχοτοπία των blues και της ψυχεδέλειας.
 
Τα εκρηκτικά ντραμς αναδεικνύουν το δυναμικό τους ταμπεραμέντο σε όλο του το μεγαλείο στο DIY Demo, το οποίο και διανθίζουν με περίσσιο groove, ενώ το όργανο πλημμυρίζει τις επιεικώς μαγευτικές κι εξόχως εθιστικές μελωδίες των Grusom με τις έντονες vintage αναθυμιάσεις του, οι οποίες χαρίζουν μια ιδιαιτέρως γοητευτική retro φρεσκάδα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
 
Ο μεθυστικός μουσικός κόσμος του DIY Demo μας φέρνει δυνατές θύμισες από τις εκπληκτικές μουσικές των 60's και των 70's, ενώ συνάμα μας υπενθυμίζει ότι στον καιρό μας ο rock ήχος, ίσως και να είναι πιο ακμαίος από ποτέ, καθώς πολλά υποσχόμενες μπάντες, όπως οι εξόχως ελπιδοφόροι Grusom τον κατακτούν, νιώθοντας όμως δέος εμπρός στη μεγαλοπρέπεια του.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από τους Grusom, οι οποίοι στο φανταστικό DIY Demo πυρακτώνουν τη μοναδική μουσική τους ταυτότητα κι αποθεώνουν συνάμα τους μουσικούς προγόνους τους, χαρίζοντας μας έτσι ένα άκουσμα τόσο οικείο και τόσο φρέσκο συγχρόνως, που είναι σχεδόν αδύνατο να νικηθεί η τεράστια γοητεία του. Ακαταμάχητο.
 
Grusom: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου