Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Death Denied - Transfuse The Booze

 
Οι Death Denied σχηματίστηκαν το 2009 στην Πολωνία και πέρσι κυκλοφόρησαν την παρθενική full length δουλειά τους, η οποία φέρει τον άκρως περιγραφικό τίτλο Transfuse The Booze, που μαρτυρά τις στιχουργικές ανησυχίες τους κι ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το εξίσου γλαφυρό artwork του δίσκου, απογειώνοντας έτσι την αλήτικη προσέγγιση τους στον heavy ήχο.
 
Τα δυναμικά riffs από τις κιθάρες με μαεστρία στήνουν το southern metal υφής ηχητικό πλαίσιο του Transfuse The Booze κι αναδεικνύουν συνάμα τόσο τα ισχνά blues ηχοχρώματα των συνθέσεων, όσο και τις αρκούντως heavy και σε στιγμές σχεδόν doom αισθητικής ατασθαλίες των Death Denied, τα καθαρά φωνητικά των οποίων ευωδιάζουν αλκοόλ και ξεχειλίζουν γρέζι.
 
Η σχεδόν ανεπαίσθητη guest γυναικεία φωνή παρέα με την πενιχρή και διακριτική χρήση των πλήκτρων, χαρίζουν αιθέριες blues rock αχτίδες στο τελικό μουσικό σύνολο, το οποίο οφείλει το συμπαγές και στιβαρό του εκτόπισμα τόσο στο μπάσο των Death Denied, που προσφέρει άπλετο όγκο στο Transfuse The Booze, όσο και στα πλημμυρισμένα με groove, ντραμς τους. 
 
Το δυνατό stoner μοτίβο των Death Denied ευωδιάζει μουσική πυρίτιδα και στάζει αδρεναλίνη, χάρη στο έντονο southern ταμπεραμέντο τους, το οποίο αποθεώνει το συνθετικό κι εκτελεστικό τους ταλέντο και συνάμα μπολιάζει τις αχνές τους blues αναφορές με τις ισχνές τους αχτίνες rock ψυχεδέλειας, εντείνοντας έτσι την ήδη αρκούντως heavy υπόσταση του Transfuse The Booze.
 
Ο μεστός μουσικός κόσμος των Death Denied ξεδιπλώνεται στην τρίτη συνολικά μα πρώτη με full length μορφή δουλειά τους μες από 12 κομμάτια συνολικής διάρκειας 46 λεπτών, τα οποία αν και δεν μας παρουσιάζουν κάτι ρηξικέλευθο, εντούτοις, χάρη στον ηχητικό τσαμπουκά του Transfuse The Booze, χαρίζουν τη δική τους μοναδική ταυτότητα στους δημιουργούς του.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι οι ταλαντούχοι Death Denied έχουν όλα τα φόντα για να καθιερωθούν στην ευρύτερη heavy σκηνή, μιας και το εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ τους, βρίθει southern ενθουσιασμού και μαρτυρά το stoner τσαγανό τους, χάρη στις χορταστικές συνθέσεις του, οι οποίες καθιστούν εξόχως απολαυστικό το σχεδόν εθιστικό Transfuse The Booze. Υπέροχο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου