Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Les Lekin - All Black Rainbow Moon

 
Οι εκκωφαντικά ταλαντούχοι Les Lekin, που προέρχονται από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, απαρτίζονται από τον Peter στην κιθάρα, από τον Stefan στο μπάσο κι από την Kerstin στα ντραμς, οι οποίοι αν και παίζουν μουσική παρέα από το 2011 μόλις τον περασμένο Οκτώβρη κυκλοφόρησαν την επιεικώς εντυπωσιακή κι εξόχως απολαυστική, παρθενική δουλειά τους.
 
Το εν λόγω χορταστικό άκουσμα, που φέρει τον τίτλο All Black Rainbow Moon, περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας σχεδόν 50 λεπτών και ξεχωρίζει για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, η οποία χάρη στην θερμή ηχητικά διαύγεια της, απογειώνει τις περιπετειώδεις συνθέσεις των Les Lekin κι αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την αστείρευτη έμπνευση τους.
 
Η ξέγνοιαστη κι ατίθαση κιθάρα πότε ζωγραφίζει δυναμικά riffs σε αρκούντως heavy ρυθμούς, χαρίζοντας έτσι doom μαγεία κι αχνή stoner σαγήνη στο All Black Rainbow Moon και πότε πασπαλίζει με βαπτισμένα στην space ψυχεδέλεια leads και solos τις συναρπαστικές συνθέσεις των Les Lekin, ο instrumental χαρακτήρας των οποίων, μαρτυρά την jam καταγωγή τους.
 
Τα στιβαρά ντραμς, που προσφέρουν γενναίες ποσότητες groove στο τελικό μουσικό σύνολο, βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τα έγχορδα των Les Lekin κι αναδεικνύουν έτσι το ανέμελο ταμπεραμέντο τους, ενώ το μεστό μπάσο τους, χάρη στον βαθύ και πλούσιο ήχο του, χαρίζει όγκο στο εξαίρετο All Black Rainbow Moon κι εντείνει συνάμα το heavy psych άρωμα του.
 
Ο ισχνός post καπνός, που καλύπτει τα κομμάτια του έξοχου All Black Rainbow Moon, δίνει ένταση στην ήδη εξαιρετικά πλούσια ηχητική ποικιλία του κι αναδεικνύει υπέροχα, τόσο την εκτελεστική δεινότητα των Les Lekin, όσο και τον συνθετικό τους οίστρο, που σε συνδυασμό με το rock τσαγανό και το heavy μεράκι τους, πυρακτώνουν τη μοναδική μουσική τους ταυτότητα.
 
Εν ολίγοις, το θαυμάσιο All Black Rainbow Moon είμαι σίγουρος, πως θα κάψει τις καρδιές και θα σκλαβώσει τις αισθήσεις όλων όσων αρέσκονται στον ευρύτερο heavy ήχο, καθώς η ονειρική διάσταση των στολισμένων με post και stoner πινελιές, rock μελωδιών των Les Lekin, αποτελεί το απαύγασμα της space ψυχεδέλειας και του doom αυτοσχεδιασμού. Όμορφο σαν παραμύθι.
 
Les Lekin: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου