Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Stonebride - Heavy Envelope

 
Οι ταλαντούχοι Stonebride σχηματίστηκαν πριν από δέκα περίπου χρόνια στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας κι απαρτίζονται από τον Steps στα ντραμς, από τον Alen στο μπάσο, από τον Sinisa στη φωνή και από τον Tjesimir στην κιθάρα, ενώ πριν από έναν μήνα σχεδόν και ύστερα από 4 χρόνια σιωπής, κυκλοφόρησαν τη νέα και τρίτη συνολικά με full length μορφή, δουλειά τους.
 
Το εν λόγω άλμπουμ φέρει τον τίτλο Heavy Envelope και περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 32 λεπτών, μες από τα οποία οι σταθερά ανερχόμενοι Stonebride, μας χαρίζουν alternative μελωδίες ντυμένες με έναν μεθυστικό heavy μανδύα, που αναδεικνύει τα prog και sludge ψήγματα και τις blues ατασθαλίες, που συνοδεύουν τα doom και grunge ηχοτοπία τους.
 
Η μαγευτική φωνή των Stonebride προσφέρει grunge στοιχεία στο τελικό μουσικό σύνολο, εντείνοντας έτσι την αχνή 90's αισθητική του, ενώ το μεστό μπάσο τους, πότε εντείνει τα έντονα stoner αρώματα τους και πότε σιγοντάρει τη διανθισμένη με prog ηχοχρώματα blues δυναμική των ντραμς, τα οποία πλημμυρίζουν το έξοχο Heavy Envelope με το αβυσσαλέο groove τους.
 
Τα αρκούντως heavy κι εκρηκτικά riffs της κιθάρας, άλλοτε προσφέρουν αχνές sludge αιχμές στο Heavy Envelope κι άλλοτε το στολίζουν με doom ρυθμούς, που απογειώνουν τις συνθέσεις του, ενώ η παλιακή rock ψυχεδέλεια των leads και των solos της, μαρτυρά το jam υπόβαθρο των Stonebride και χαρίζει heavy τσαγανό κι alternative μαγκιά στον μουσικό αυθορμητισμό τους.
 
Ο πλούσιος μουσικός κόσμος του Heavy Envelope μαρτυρά την αχαλίνωτη έμπνευση των Stonebride και μας παρουσιάζει με εύγλωττο τρόπο την εκτελεστική δεινότητα και τον συνθετικό τους οίστρο, ενώ παρά τη μεγάλη ποικιλία του, καθιστά την ηχητική τους ταυτότητα ευδιάκριτη, χαρίζοντας μας έτσι ένα άκουσμα άκρως χορταστικό, που αποθεώνει συνάμα το ταλέντο τους.
 
Εν ολίγοις, το εξόχως απολαυστικό, παρά το μικρό του δέμας, Heavy Envelope, αποτελεί την πλέον μεστή δουλειά των Stonebride, καθώς συνδυάζει με περισσή μαεστρία το μουσικό τους παρελθόν με το ηχητικό μέλλον τους και με δεξιοτεχνία καθιστά τις ιδιαιτέρως διασκεδαστικές, γεμάτες heavy φαντασία και περιπετειώδεις συνθέσεις τους, άκρως γοητευτικές. Εξαιρετικό.
 
Stonebride: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου