Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Kooba Tercu

 
Οι ταλαντούχοι κι ανερχόμενοι Kooba Tercu αποτελούν λίγο πολύ την συνέχεια των Cube από την Αθήνα, καθώς ένα δυο χρόνια νωρίτερα, όταν και διαλύθηκαν οι δεύτεροι, ανακοινώθηκε η γέννηση των πρώτων, μέσω κάποιων εκ των κοινών τους μελών, ενώ εδώ και λίγες μέρες έχει κυκλοφορήσει με τη βοήθεια της Spinalonga Records η παρθενική κι ομώνυμη δουλειά τους.
 
Το εν λόγω άκουσμα περιέχει 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 39 λεπτών και ξεχωρίζει για τον αχαλίνωτα experimental χαρακτήρα του, ο οποίος του χαρίζει μια εξόχως απολαυστική rock υφή, καθώς συνδυάζει πολλά και φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους παρακλάδια της αγαπημένης μας μουσικής με τέτοιο τρόπο, που καθιστά την πειραματική του μορφή, άκρως διασκεδαστική.
 
Η φωνή πότε μας ταξιδεύει με την καθαρή της χροιά στα ατελείωτα heavy psych ηχοτοπία της δεκαετίας του '60 και του '70 και πότε μας χαρίζει σύγχρονες indie πινελιές, χάρη στο αγριεμένο γρέζι της, ενώ τα έντονα ηλεκτρονικά σημεία των Kooba Tercu, που έχουν την μορφή ambient και noise ψυχεδέλειας, εντείνουν την ήδη περιπετειώδη avant-garde αύρα των συνθέσεων τους.
 
Τα τύμπανα συμβάλουν στο τελικό μουσικό σύνολο, το οποίο πασπαλίζουν σε στιγμές και με funk ηχοχρώματα, με γενναίες ποσότητες groove, ενώ το μπάσο χαρίζει βάθος κι όγκο στον ήχο των Kooba Tercu, οι κιθάρες των οποίων, άλλοτε σκαρώνουν εθιστικά riffs σε διάφορους heavy ρυθμούς κι άλλοτε μας παίρνουν τα μυαλά με τα σαλεμένα solos και τα φρενοβλαβή τους leads.
 
Ο πλούσιος μουσικός κόσμος των Kooba Tercu μοιάζει τόσο οικείος και συνάμα είναι τόσο μα τόσο διαφορετικός από σχεδόν όλες τις rock, με ιδιαίτερη έφεση στον ηχητικό πειραματισμό, μπάντες εκεί έξω, ενώ τα εύσημα για αυτό, μάλλον πρέπει να αποδοθούν στο εκτελεστικό και συνθετικό ταλέντο τους, που με περίσσιο μεράκι καθιστούν μεθυστικό τον πρώτο δίσκο τους.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερο rock άκουσμα, που βρίθει ποικιλίας και στάζει τσαγανό σε κάθε νότα του, ενώ συγχρόνως πυρακτώνει τη μοναδική μουσική ταυτότητα των Kooba Tercu και μας χαρίζει έναν ιδιαιτέρως χορταστικό κι άκρως ενδιαφέρον δίσκο, που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους, χάρη στην αλλόκοτη ομορφιά του. Υπέροχο.
 
Kooba Tercu: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου