Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Bright Curse - Shaman

 
Οι ταλαντούχοι κι ανερχόμενοι Bright Curse, σχηματίστηκαν κάπου στην Αγγλία το 2012 κι αποτελούν ένα ιδιαιτέρως δυναμικό rock τρίο, μιας κι απαρτίζονται από τον Romain Daut στην κιθάρα και την φωνή, τον Max Ternebring στο μπάσο και τον Zacharie Mizzi στα ντραμς, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν τη νέα και δεύτερη συνολικά δουλειά τους ως τώρα.
 
Το εν λόγω άκουσμα έχει την μορφή Ep, καθώς περιέχει μόλις 2 κομμάτια συνολικής διάρκειας 16 λεπτών και φέρει τον τίτλο Shaman, ενώ ξεχωρίζει για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, στην οποία σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι ίδιοι οι Bright Curse, καθώς κι ο Tony Reed, που με μαεστρία επιμελήθηκε το mastering, χαρίζοντας έτσι βάθος, διαύγεια κι όγκο στο τελικό μουσικό σύνολο.
 
Η βαπτισμένη στο fuzz κιθάρα των Bright Curse σκαρώνει συνεχώς εθιστικά riffs σε διάφορα heavy μοτίβα και διανθίζει το δεύτερο μίνι πόνημα τους, πότε με doom rock ηχοχρώματα stoner αποχρώσεων και πότε με ισχνά space rock ηχοτοπία, τα οποία μαρτυρούν τη rock ψυχεδέλεια, που πηγάζει από τα σαγηνευτικά leads και τα μαγευτικά solos του απολαυστικού Shaman.
 
Τα καθαρά κι αισθαντικά φωνητικά ενισχύουν το χορταστικό, παρά το μικρό του δέμας, Shaman με το αχνό grunge πάθος τους, ενώ τα ρωμαλέα ντραμς συνεισφέρουν με το blues αισθητικής groove τους στις συνθέσεις των Bright Curse και συνεργάζονται άψογα με το μεστό τους μπάσο, που θαρρώ ότι κλέβει την παράσταση με το γρέζι και τη χίπικη rock 'n' roll αύρα του.
 
Ο παραμυθένιος retro μουσικός κόσμος του Shaman αναδύει έντονες vintage αναθυμιάσεις, παρά την ηχητική φρεσκάδα, που τον διαπερνά στην ολότητα του, ενώ μας παρουσιάζει τόσο τον εκτελεστικό και συνθετικό οίστρο των Bright Curse, όσο και την αστείρευτη έμπνευση τους, που μαρτυρά το rock τσαγανό, το heavy μεράκι και το εκρηκτικό τους ταλέντο. Εξαιρετικό.
 
Bright Curse: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου