Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Grünt Grünt vs [P​.​U​.​T] - Split CD

 
Η νέα κυκλοφορία της ανεξάρτητης και diy δισκογραφικής, P.O.G.O. Records, η οποία γίνεται σε συνδυασμό με κάμποσες ακόμη εταιρείες παρόμοιας λογικής, φέρει τον απλό, λιτό κι άκρως περιγραφικό ως προς τη μορφή της τίτλο, Split, καθώς είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας δυο underground γαλλικών μουσικών συγκροτημάτων της extreme και heavy μουσικής.
 
Το εν λόγω άκουσμα περιέχει 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 26 λεπτών, 6 εκ των οποίων ανήκουν στους Grunt Grunt και 4 στους [P.U.T], που αμφότεροι μας χαρίζουν ένα εκρηκτικό και βασανιστικά σκληρό άκουσμα, καθώς συνδυάζουν περίφημα τις ακραίες κι αρκούντως heavy μελωδίες τους, οι οποίες κολακεύονται από την εξαιρετικά δυναμική παραγωγή του Split.
 
Οι τρομακτικά επιθετικοί Grunt Grunt μας βυθίζουν στη θυελλώδη extreme δίνη τους με τον βάναυσο grindcore χαρακτήρα τους, τον οποίο έχουν διανθίσει με σχεδόν ανεπαίσθητες death metal αποχρώσεις, οι οποίες αναδεικνύουν υπέροχα το νοσηρό power violence μοτίβο και το ισχνό punk ταμπεραμέντο των απολαυστικών και ηχητικά βάρβαρων συνθέσεων τους.
 
Τα blast beats των συνοδοιπόρων τους απογειώνουν την πιο mid tempo προσέγγιση των [P.U.T] σε τούτο το Split, στο οποίο χαρίζουν έντονες sludge αιχμές, χάρη στον στιβαρό και συμπαγή ήχο τους, που είναι στολισμένος με υφέρπουσες noise πινελιές κι εφιαλτικά industrial ηχοτοπία, που μας ταξιδεύουν βαθιά μες τα πλέον ανήλιαγα σοκάκια του heavy ήχου.
 
Ο σκληρός κι ακραίος χαρακτήρας τούτης της κυκλοφορίας είναι απόρροια της τραχιάς μουσικής αγριάδας, τόσο των Grunt Grunt, όσο και των [P.U.T], η τρομακτικά όμορφη κι αρρωστημένα γοητευτική Split συνεργασία των οποίων, αποτελεί ένα χορταστικό, παρά το μικρό του δέμας, άκουσμα, που θαρρώ ότι θα γουστάρουν οι λάτρεις του heavy κι extreme ήχου. Έξοχο.
 
Grunt Grunt: Bandcamp
[P.U.T]: Bandcamp
P.O.G.O. Records: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου